Věci, které je třeba dodržovat ve vztahu k chůvě

Zaměstnávat k dětem chůvu není v dnešní době nic neobvyklého. Tak, jako ona, musí respektovat vaše pravidla, i vy byste měli mít při jednání s ní na paměti jisté zásady. Které?

1.    Chůva je profese jako každá jiná

Chůva není jen nějaká paní, co k vám dochází. Je to profesionálka ve svém oboru, tak jako jste vy ve svém. Podle toho s ní jednejte. Stará se přece o to, aby byly vaše děti zdravé a spokojené – nic důležitějšího přeci neexistuje.

2.    Chůva není rodinný příslušník

Samozřejmě je skvělé, pokud si s chůvou či paní na hlídání budete blízcí. Ale pozor, není členem vaší rodiny, takže byste po ní neměli požadovat věci nad rámec její profese – třeba aby zůstala přesčas jen tak z dobré vůle (bez předchozí domluvy a finanční kompenzace) nebo hlídala děti i o víkendu, ačkoli to nemá ve smlouvě.

3.    Chůva není uklízečka

Pokud potřebujete paní na uklízení, najměte si ji. Ale nechtějte po chůvě, aby vám uklízela domácnost.

4.    Pokud s vámi chůva bydlí, musí mít vlastní pokoj

Pokud najmete chůvu, která bude přebývat ve vaší domácnosti, rozhodně pro ni musíte vyčlenit i odpovídající místnost. Rozhodně není řešením přidání postele do dětského pokoje.

5.    Chůva si zasluhuje důvěru

K dětem jistě nepustíte jen tak někoho, ale pokud již paní na hlídání najmete, pak není vhodné kontrolovat jí tajně věci apod., abyste si ověřili informace, které jste o ní dostali. Pokud máte nějaké pochybnosti, vyslovte je.

6.    Den volna je den volna

Má-li vaše chůva volno, nechte ji, ať si jej užije. Nevolejte jí a nežádejte, aby okamžitě přijela pohlídat vaše potomky.

7.    Informujte chůvu o aktivitách dětí

Je dobré chůvu seznámit i se všemi důležitými aktivitami, které jste se svými dětmi „prováděli“, když byla pryč. Vyhnete se pak situacím, kdy si chůva pro dítě připraví podobný program jako vy.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat