Děti rostou o prázdninách rychleji. Víme, proč

24.06.2011 | Děti a rodina

Na podzim je po dvouměsíčních prázdninách na dětech vždy vidět nejvíce změn. Mimo jiné se často poměrně radikálně mění i jejich výška. Nyní, na začátku tohoto období, máte vy, rodiče, možnost dopomoci svému potomkovi povyrůst o nějaký ten centimetr. Podívejte se, co všechno výšku ovlivňuje.

Za všechno může čas…

To, že se některé děti během prázdnin velmi vytáhnou, je velmi často relativní. Tráví vaše děti celé léto u babičky na chalupě a vy je během této doby vidíte jen sporadicky? Pak není divu, že se vám jejich růst zdá rychlejší než během školního roku, kdy je vidíte denně. Dalším důvodem může být uvolnění režimu. Dítě se nestresuje každodenní školní docházkou. Stres totiž velmi často může způsobit zpomalení nebo ve výjimečných případech i zastavení růstu. Jeho odstranění může naopak růst opět nastartovat.

… a také dostatek pohybu

Ač se to možná na první pohled nezdá, pohyb hraje v růstu dítěte velmi důležitou roli. A o prázdninách se děti obvykle hýbou daleko více než během školního roku. Dalším faktorem pozitivně ovlivňujícím výšku dítěte může být i skladba stravy. Zejména babičky mívají tendenci svá vnoučata velmi rozmazlovat jídlem. Vydatná strava v kombinaci s dostatkem pohybu tak může způsobit zrychlení růstu dítěte.

Roli hraje i sluníčko

Neméně důležitou roli hraje i sluníčko. Sluneční záření totiž pomáhá v tvorbě vitaminu D. Ten je nezbytný zejména pro správný růst kostí, potažmo celého těla.

Ani během volného letního režimu by děti neměly zapomínat na dostatečný spánek. Růstový hormon se totiž tvoří právě během spánku.
TIP Bety: Nevíte si rady se žádostí o přídavky na děti? Nevyznáte se, kdo a za jakých podmínek má na ně nárok? Zeptejte se ZDARMA naší sociální pracovnice Vlaďky v její on-line poradně

Zdroj: www.ulekare.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat