14 kousků, s jakými se jako mámy musíte v šatníku rozloučit

Ať už vyrazíte se svým batoletem na nákupy, na procházku nebo třeba na hřiště, vybírejte pečlivě, co si obléknete. Na určité věci totiž – pro své vlastní bezpečí – budete muset na nějaký čas zapomenout…

Samozřejmě, že nosit můžete cokoli a kdykoli, následujících pár příkladů berte částečně jako nadsázku a částečně jako rady zkušených matek (které se vždy berou s rezervou).

1.    Top/šaty bez ramínek
Copak se asi stane, když se vaše vrávorající dítko ve snaze vyhnout se pádu zachytí takového topu či takových šatů? Ukážete celé ulici, jak vás příroda obdařila…

2.    Hluboké výstřihy
V podstatě ten samý případ. Dětské ručičky jsou zkrátka nepředvídatelné a neuvěřitelně rychlé.

3.    Nestrečové džíny
Takové ty, co se v nich dá jenom stát, dělat malé krůčky a zapínat se musejí tak, že si lehnete, zkrátka z denimu bez příměsi streče. Ani v nich totiž závod s utíkajícím batoletem nevyhrajete…

4.    Minisukně
Na mysli máme ty ultra krátké. Kolikrát se totiž budete muset sklánět nejen nad kočárkem či zvedat ze země své dítko pokoušející se o první běžecké výkony! Kolemjdoucím se sice postaráte o divadlo, ale většinou o nechtěné.

5.    Vysoké jehlové podpatky
Hoňte malého nezbedu na 10centimetrových, extra uzoučkých podpatcích třeba po rozmočeném trávníku nebo po pískovišti. Ale úplně stačí i chodník, zvláště, když se snažíte v co největší rychlosti zabránit tomu, aby váš nejmenší skončil uprostřed rušné silnice.

6.    Oblečení s flitry či našívanými korálky

Není dobré zjistit, že zatímco jste nesla malého nezbedu v náručí, podařilo se mu odtrhat a sníst polovinu aplikace.

7.    Kalhoty se spoustou knoflíků a navrch ještě páskem
Už jste někdy zkoušela takové kalhoty rozepnout na veřejných záchodcích, zatímco jste musela držet batole?

8.    Velké náušnice
Ty totiž přímo svádějí k tomu, aby se za ně trhalo apod. Zastavit uprostřed ulice krvácející lalůček není žádná slast (a navíc to vážně hodně bolí).

9.    Super upnuté topy
Nic moc praktického pro kojící maminky.

10.    Rozpuštěné dlouhé vlasy
Spousta novopečených maminek se uchýlí ke krátkému účesu, což není nic nezbytného. Ale pravdou je, že neustále vymotávat (často upatlané) dětské ručičky z vlasů nebo být každou chvíli o hrstičku vlasů chudší není nic příjemného. Za zkoušku stojí drdol nebo culík.

11.    Náhrdelník
Ten je nebezpečný nejen pro vás (zvláště když jej dítko použije jako uzdu nebo záchrannou brzdu), ale i pro vašeho potomka. Může se totiž stát, že skloníte-li se k němu, zamotá se do visícího šperku a může se přidusit (zvláště, když se ještě rozhodne, že se rozběhne).

12.    Brýle
Stačí zlomek vteřiny a brýle, které jste měla do té doby bezpečně na nose, se díky hbité malé ručičce válí v prachu.

13.    Cokoli bílého
Tedy pokud nestojíte o zbrusu nový a zaručeně originální potisk v podobě dětských ručiček upatlaných od čehokoli (hlavně od věcí, které se velmi nesnadno perou).

14. Cokoli vyžadujícího čistírnu
Tedy pokud nejste milionáři. Jinak se vyplatí nosit oblečení, které po návratu z procházky můžete okamžitě hodit do pračky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat