Esenciální oleje vhodné i pro děti. Který oceníte při podzimním nachlazení

Tea tree oil, levandule, cedrové dřevo nebo eukalyptus. Máte tyto esenciální olejíčky doma i vy? Proč s nimi tedy neposilujete dětský imunitní systém a neošetřujete drobná poranění vašich potomků?

Vonné oleje jsou jako alternativní léčivé prostředky využívány již celá staletí. Vždyť pomáhají při řešení různých zdravotních problémů, včetně bolestí hlavy, nachlazení, chřipky nebo hormonální nerovnováhy. Je ale aromaterapie opravdu určena výhradně jen dospělým? Ovšemže ne, protože i těm nejmenším může hodně pomoci. Stačí jen dodržovat pravidla „bezpečnosti práce“!

Pozor, začínáme

Hned v úvodu je třeba zmínit, že ačkoli na trhu bývá k dispozici malých vonných lahviček skutečně požehnané množství, ne všechny by měly přijít do styku s dětmi. Za vhodné se považují jen ty stoprocentně čisté, tedy přírodní. Při výběru daného výrobku tedy buďte maximálně obezřetní a soustřeďte se pouze na ověřené značky. Pokud jde o samotné použití, i tady se to neobejde bez několika zásad.

Ředit, nebo neředit?

Existují dvě možnosti, jak esenciální oleje využít v praxi. Tou první je prostá inhalace, druhou pak vnější aplikace. Ovšem nejprve je třeba „medikament“ zředit, třeba kokosovým, mandlovým, sezamovým či olivovým olejem, jinak by ratolestem mohl naopak ublížit. Získanou směs následně lehce zahřejte ve vodní lázni – a můžete aplikovat. Teď už však ke konkrétním vůním. Které jsou pro děti „jako dělané“?

Cedrové dřevo jako harmonizátor

Sladké dřevité aroma dokáže uklidnit i toho největšího neposedu. Má-li váš poklad potíže s usínáním, zkuste mu pokojík ovonět cedrem. Ještě dřív, než dočtete pohádku na dobrou noc, bude spinkat jako andílek!

Levandule pomáhá na spáleniny

Kromě toho, že levandule přivolá hezké sny, což je o ní všeobecně známo, báječně se uplatní také při ošetřování odřenin, spálenin nebo řezných poranění.

Eukalyptus léčí respirační onemocnění

Zánětlivá onemocnění dýchacího ústrojí patří jednoznačně k nejčastějším dětským neduhům. Jako doplňující léčbu můžete vsadit na eukalyptus, který je nepřekonatelným prostředkem na ucpaný nos, rýmu i záněty dutin.

Tea tree oil posiluje obranyschopnost

Olej z čajovníku australského vykazuje silné antibakteriální, antiseptické a antivirové schopnosti, tudíž spolehlivě odstraní z ovzduší v místnosti zárodky nebezpečných „breberek“. Již několik studií dokonce poukázalo na to, že jeho inhalace spolehlivě posiluje imunitní systém, což může vašemu potomkovi zvýšit odolnost vůči kdejaké viróze.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat