Císařský řez dává dětem do vínku větší náchylnost na astma

Ženy by se měly císařskému řezu jako formě porodu vyhnout vždy, kdy to není nezbytné. Děti přivedené na svět touto cestou totiž mají dvakrát častěji astma a alergie. Během přirozeného porodu dítě přichází do styku s bakteriemi matky, které startují jeho imunitní systém a osidlují střevní mikroflóru. Tento kontakt je nezbytný a snižuje riziko rozvoje astmatu i alergie.

Vědci z USA prokázali vztah mezi císařským řezem a rozvojem alergie a astmatu u dítěte. Takto na svět přivedené děti totiž mají dvakrát častěji tyto komplikace související s nezdravým imunitním systémem.

Výhody přirozeného porodu

Zatímco během přirozeného porodu je dítě vystaveno velkému množství bakterií z poševních cest a urogenitální soustavy, při císařském řezu musí být prostředí dokonale chirurgicky sterilní.

Císařský řez

Císařský řez je na Západě jako forma porodu stále vyhledávanější metoda, zvláště u žen, které se chtějí vyhnout velkým bolestem a deformaci genitálu. Jejich sobecká potřeba má však následky na zdraví dítěte. Samozřejmě existuje řada případů, kdy porodníci musejí provést porod císařským řezem, protože přirozený by ohrozil matku či dítě nebo oba najednou.

„Každá generace matek předává svůj mikrobiom té další, dítě je během přirozeného porodu pokryto blahodárnými bakteriemi, když prochází porodním kanálem, ale to se neděje u dětí, které se narodí císařským řezem. U dětí, které se narodí císařským řezem, trvá dlouho, než získají normální mikrobiom, během této doby se vyvíjí imunitní systém, takto je ovlivněn negativně, takže se zvyšuje riziko rozvoje astmatu a alergií,“ tvrdí profesor Martin Blaser z Rutgers University v New Jersey.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat