Riziko rozpadu vztahu stoupá s odlišným názorem na založení rodiny

Obtížné téma, které přispívá k rozchodům? Partner nechce děti, vy ano. Máte šanci, že to jako pár ustojíte?

Říká se, že věk je jenom číslo, ale někdy na něm nesmírně záleží. Třeba když chcete založit rodinu. Za posledních 25 let stoupl průměrný věk matek o 5 let a dostal se tak na hranici třicítky. Ženy mateřství odkládají, většinou kvůli kariéře, ale většina z nich po něm touží a miminko si dřív či později pořídí. Jiná věc je to v případě, že se jako žena na dítě cítíte připraveně, ale partner z takového nápadu vůbec není nadšený, nebo ho dokonce bojkotuje. Co se s tím dá dělat a proč je to pro partnerství tak toxické?

Zlatá střední cesta? Neexistuje!

Je v pořádku, když protějšek založit rodinu nechce, je to jeho svobodná volba, nicméně v pozadí stojí rozdílné životní cíle. Pokud se vám zdá, že nechce ze svých zásad couvnout, ztrácíte čas s někým, kdo si svůj život představuje jinak než vy. A to je špatně. Pokuste se s ním znovu celou situaci probrat, nastínit, jak bude vypadat vaše budoucnost (jasné argumenty ho třeba uklidní).

Buďte ta rozumnější

Možná, že se bojí o svůj pracovní post, životní styl, finance, osobní svobodu, sužují ho traumata z mládí a podobně. Upřímně si s ním promluvte a sdělte mu, co pro vás dítě znamená. Podobné rozhovory jsou nesmírně důležité – a platí za pomyslný odrazový můstek, který by mohl druhého přesvědčit o změně názoru. Slova jsou ale pořád jen slova. Dokazujte, že na mateřství máte. Půjčujte si děti své sestry, v parku uklidněte plačícího chlapečka, kterému se zatoulal balon. S odstupem času toto téma otevřete znovu, nenaléhejte, spíš se snažte podívat se na situaci i očima druhé strany.

Když se pořád nic neděje

Pakliže partner trvá na svém, ublíženost a neochota z jeho strany pochopitelně zapříčiní, že se začnete cítit dotčeně. V takových případech nejsou rozchody žádnou výjimkou, riziko rozpadu vztahu stoupá. Možnosti jsou pouze dvě: zůstat, nebo odejít. Zůstat proto, že si jinak rozumíte, odejít z důvodu, že každý kráčíte jiným směrem. V každém případě nečekejte, že se ze dne na den něco změní. Více než kdy jindy je důležité včas učinit rozhodnutí, které ovlivní váš budoucí život. Biologické hodiny tikají.

Zdroje: czso.cz, verywellmind.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:40
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat