Typologie matek z mateřských škol

Možná to právě zažíváte nebo si to ještě pamatujete – v šatně mateřských školek můžete potkat celou škálu matek. Zní vám to povědomě?

Možná patříte k těm, které doběhnou do školky vždycky na poslední chvilku, nebo přijdete sice včas, ale nenamalovaná, a pak nevěřícně kroutíte hlavou nad maminkou, která přijde do šatny perfektně upravená a s písní na rtech, nebo přemýšlíte, v kolik vstává ta, která nese čerstvě upečený koláč. Existuje hned několik typů maminek, se kterými se ve školce můžeme potkat.

Pekařka

Vedle ní mnoho maminek bledne závistí, protože je kdykoli a kdekoli vybavena svou tajnou zbraní – fantastickým dortem, čokoládovými muffiny nebo šťavnatým koláčem. To dobré je, že poté, co vám připomene vaši vlastní neschopnost, ráda se o svůj výtvor podělí.

Ochranitelka

Dobře známá, pedagogy obávaná a nesmělými rodiči obdivovaná – maminka, která krouží kolem svých dětí jako helikoptéra a chce je chránit před vším nebezpečím tohoto světa. Byla by raději, kdyby helmy a chrániče byly ve školce povinné a prolézačky s výškou více než půl metru neprošly prověrkou. Když odvede dítě do školky, ještě nějakou dobu stojí na chodbě – pro jistotu, nebo kdyby bylo potřeba nějak pomoci. Jedná podle hesla – důvěra je dobrá, kontrola lepší. Dobré je, že díky ní jsou v bezpečí i vaše děti.

Rychlík

S touto mámou vidíte hlavně prach – a to ten, který rozvíří, když se objeví. Protože stejně rychle, jak přiběhne, tak rychle je zase pryč. Je jako fantom – nikdo si přesně nevybaví, jakou má barvu vlasů, co měla na sobě, nebo jestli nemá nějaké speciální vlastnosti. Matka rychlík má velmi nabitý program a musí být velmi efektivní – čas jsou peníze. Její kladná vlastnost – nikdy nikoho dlouho nezdržuje.

Opozdilka

Na cestě byla dopravní super zácpa, pes má žaludeční potíže nebo dítě nechtělo nastoupit do auta – jinde se zřejmě děje ještě více než u vás. Bohužel svými problémy komplikuje život i ostatním. Na druhou stranu vy nikdy nemůžete přijít do školky poslední – vždycky tu bude ona, která přijde až po vás.

Prudilka

Hračky nejsou dostatečně „montessori“, prostory nevyhovují feng-šuej, jídlo obsahuje příliš lepku. Prudilka chce mít zkrátka všechno jinak a ráda se o tom podělí – se všemi, koho potká. Dobrá věc na ní je, že se nebojí mluvit, když ostatní mlčí. A takovou prudilku občas potřebuje každá školka.

Zdroj: názory autorky, https://www.psychologies.co.uk/five-mother-types, https://www.thebump.com/a/the-5-types-of-moms-we-all-know






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat