Co těhotným rozhodně neříkat!

Ačkoli je pro ženu – přes všechny potíže a nevolnosti – těhotenství obdobím radosti, dobrou náladu vám umí pokazit i dobří přátelé. Třeba „vhodně“ mířenými poznámkami.

Například:

„Vážně nečekáš dvojčata?“

Tak jo. Když je žena těhotná, vyroste jí břicho. A i když čeká jen jedno dítě, občas je to břicho větší, než bylo vaše (nebo vaší ženy, kamarádky, sestry…). Na první pohled je to sice legitimní otázka, ale nezapomeňte, že i v „jiném“ stavu je žena pořád ženou, která si vaši – byť dobře míněnou – otázku přeloží jako „páni, ty máš ale obří břicho!“.

„Páni, ještě tak dlouho do porodu? Vypadáš, jako bys měla rodit každým dnem!“

Tak trochu variace na otázku předchozí. Každá žena je jiná – zatímco jedna vypadá ve 30. týdnu, že má v břiše maximálně pingpongový míček, druhá má už bříško pěkně velké. Tak to prostě je. Prosím, nezdůrazňovat.

„Moje žena/kamarádka/sestra má pět dětí, ale nikdy neměla takové břicho jako ty.“

A do třetice všeho dobrého (nebo spíš zlého) – nejsme stroje, jsme lidské bytosti a každá z nás je originál. I v těhotenství!

„A jak to v tomhle stavu všechno zvládáš?“

Hm. Možná to vypadá, jako by žena s dítětem v břiše nemohla udělat vůbec nic, a ano, některé úkony nám pak (především v závěru těhotenství) trvají déle, ale zvládáme to! Kdybychom to nezvládaly, dávno by lidstvo vymřelo…

„A jsi si jistá, že je všechno v pořádku? To víš, v téhle době…“

Samozřejmě, že každou nastávající maminku občas popadne obava, jestli bude s jejím miminkem všechno v pořádku. Ale proboha, co je to za otázku? Nevíte, že těhotná žena by se neměla stresovat? Zdraví dítěte je navíc věcí mezi jeho rodiči a lékařem.

„Ale při minulém dítěti jsi tolik nepřibrala, viď?“

To je možné. Tečka.

„Nejsi náhodou těhotná?“

Tohle je trochu pohled z druhé strany – občas, je-li žena teprve na počátku těhotenství, je poměrně těžké odhadnout, zda třeba jen trochu nepřibrala, nebo zda je opravdu v jiném stavu. Pokud si nejste jistí, nedolujte ze ženy informaci o případné graviditě. Může se totiž stát, že těhotná nebude, a vy jí tím pádem naznačíte, že je tlustá (a to vážně není dobrý nápad).
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat