Rodinná dovolená v Beleku: Aktivity pro děti

10.06.2023 | Děti a rodina

Když s dětmi do Turecka, tak rozhodně do letoviska Belek. Dlouhou, písečnou pláž, oceněnou Modrou vlajkou, omývá křišťálově čisté moře s pozvolným vstupem. Hotely, lemující pobřeží, jsou zde kvalitní a připravené na tu nejnáročnější klientelu.

Belek: ráj pro rodinnou dovolenou

Ještě před 40 lety byla Belek jen malá vesnička na jižním pobřeží Turecka. Ve druhé polovině 80. let zde vybudovali moderní turistické centrum s krásnými čtyř až pěti hvězdičkovými hotely, ale i dalšími možnostmi ubytování. Dnes tak Belek patří mezi perly Turecké riviéry s více než 300 slunečnými dny v roce. Toužíte-li na dovolené po komfortu s maximálním pohodlím a zároveň chcete být obklopeni krásnou přírodou, bílou pláží i čistým mořem, pak je Belek správnou volbou.

V Beleku nuda nehrozí

O zábavu v samotném Beleku se postarají přímo v hotelu. Speciální animační týmy jsou připravené vám od rána do noci plánovat nejrůznější aktivity. Pro děti zhruba od 5 let nabízejí hotely mini kluby, ve kterých vám ratolest nejen pohlídají, ale také zabaví na několik hodin profesionálně organizovanými aktivitami. Prostě taková školka v hotelu. Jak využít volný čas bez dětí bude určitě každý rodič vědět sám.

Bílá pláž a modré moře

Rodiny s miminky a batolaty zde ocení především krásnou, dlouhou a širokou pláž. Stačí pár hraček a písek a máte postaráno o zábavu na dlouhé hodiny. Díky pozvolnému vstupu do moře a čistému písku bude koupání v moři pro děti hotová slast. S většími dětmi si můžete dopřát trošku adrenalinu a zakusit různé vodní sporty.

Kam v Beleku? Za historií a na green

Za zábavou však můžete vyrazit i mimo hotel. Tohle známé turistické letovisko mezi Antalyí a Alanyí je rájem pro golfisty. Objevíte zde čtyři skvělé udržované hřiště, kde si můžete užít hru třeba i se staršími dětmi. Na greenu tak dokážete strávit i několik hodin denně.

S většími dětmi můžete vyrazit také za historií. Nedaleko Beleku se nacházejí hned dvě antická města, Perge a Side. V obou objevíte pozůstatky chrámů, amfiteátrů a domů. Zajet si můžete také do starého města Aspendos, které je od Beleku vzdálené zhruba 20 km. Uvidíte tady velice zachovalé, starověké divadlo s kapacitou 15 tisíc míst. Fascinující je zde i příroda, takže si přibalte i lepší boty a naplánujte výlet do přírodního parku Kurrsunlu. Obdivovat tady budete nádherné vodopády, ale i řadu ptáků a rostlin. Za nákupy se vypravte do cca 40 km vzdáleného města Antalya.

To nejlepší nakonec

Co nadchne bezpochyby každé dítko, je vodní zábava a zvířata. Nezapomenutelné vystoupení delfínů a lachtanů, které pobaví i vás, uvidíte v Delfináriu. Vydat se můžete také do jednoho z největších mořských akvárií na světě, kde se projdete největším podvodním, 131 metrů dlouhým, tunelem. Za příplatek můžete navštívit i zimní svět pokrytý sněhem. Nebudou-li vám stačit skluzavky a vodní atrakce v hotelu, vydejte se za celodenním dováděním do největšího aquaparku ve Středozemí, Aquaparku Troy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat