Malé velké lži těhotných žen: Na tyhle věty si dejte pozor!

Lhát se nemá, to víme všichni. Ale i přesto se malých lží a polopravd dopouštíme poměrně často. A platí to i pro těhotné!

Takže u jakých vět je dobré zpozornět, pokud je slyšíte z úst nastávající maminky?

Podezřelé tvrzení č. 1: Nezáleží mi na tom, jestli se narodí holka nebo kluk!

Samozřejmě že v první řadě touží žena po zdravém dítěti. Ale upřímně, většina z nich moc dobře ví, jestli by raději porodila holčičku nebo chlapečka.

Podezřelé tvrzení č. 2: Těhotenství je vážně úžasný čas!

Tak jistě, nosíte v sobě nový život, to je rozhodně jedno z nejúžasnějších období v životě ženy. Ovšem většina žen si posledních pár týdnů (a vlastně ani těch prvních, co stráví zvracením) nijak zvláště neužívá… Je to totiž pro náš organismus také poměrně náročné období.

Podezřelé tvrzení č. 3: Jé, to je tak krásný obleček/zajímavá hračka (dosaďte, co chcete)!

Příbuzní a přátelé se často téměř předhánějí v nakupování pro miminko. A některé dárky jsou pak opravdu… hm… originální. Jak se říká – darovanému koni na zuby nekoukej. Ale pravdou je, že je lepší sáhnout při shánění dárků po nějaké té klasice.

Podezřelé tvrzení č. 4: Samozřejmě jsem hned přestala kouřit…

Jedno je jisté – těhotné ženy by neměly kouřit za žádnou cenu! Cigarety a spol. jsou pro vývoj dítěte skutečnou hrozbou. Bohužel, spousta kuřaček se nedokáže (odmítá?) vzdát nebezpečného zlozvyku ani v tomto období. A tak pokud vám těhotná zarytá kuřačka tvrdí, jak se cigarety ani nedotkne po celých 9 měsíců a kouřem je cítit jen proto, že někde „nasákla“, buďte skeptičtí.

Podezřelé tvrzení č. 5: O jménu jsem zatím vůbec neuvažovala!

Hloupost! O jménech pro své budoucí dítě přemýšlejí ženy prakticky od dětství. To, že se třeba ještě s partnerem definitivně nedohodli, je něco jiného (upřímně, kdyby se nemusely dohadovat s partnerem, měly by těhotné jasno prakticky od prvního dne těhotenství… tedy drtivá většina).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat