Chcete hladký porod? Přiznejte své milence! Aneb těhotenské tradice letem světem

V některých kulturách věří, že nosí smůlu, pokud někomu vyzradíte jméno nenarozeného dítěte, jinde se nesmíte dotknout břicha těhotné ženy. Ale některé tradice jsou poměrně kuriózní. Posuďte sami.

Čína: Žhavé uhlíky

V některých oblastech Číny lidé věří, že muž zajistí své těhotné ženě bezproblémový porod, pokud ji přenese v náručí přes žhavé uhlí.

Rusko: Upřímnost nade vše

Tahle tradice už se dnes (z pochopitelných důvodů) nedodržuje, ale dříve někteří lidé věřili, že pokud si dvojice sdělí jména svých předchozích milenců a milenek, proběhne porod hladce.

Mexiko: Pozor na jahody

To v Mexiku by se měla těhotná žena poddat svým chutím, především pokud touží po jahodách. Podle pověsti se totiž těhotné, která přes svou chuť jahodám odolá, porodí dítě s hemangiomem.

Mongolsko: Nedotýkati se

V Mongolsku se vzájemně nesmějí dotknout dvě těhotné ženy – pokud by se tak stalo, změní se pohlaví dětí, které nosí pod srdcem…

Keňa: Ruce pryč

Některé keňské kmeny zakazují párům, kde je žena těhotná, sex. Věří, že pokud by se manželé pomilovali, narodí se dítě postižené…

Jamajka: Opatrně s mlékem

Jamajčané věří, že pije-li těhotná příliš mléka, narodí se jim dítě s velmi světlou pletí.

Čína: Pozor na humor i smutek

A Čína ještě jednou. Těhotné ženy by se podle tradice neměly příliš nahlas smát, šířit drby nebo navštěvovat pohřby. Nosí to totiž prý smůlu.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat