Chcete hladký porod? Přiznejte své milence! Aneb těhotenské tradice letem světem

V některých kulturách věří, že nosí smůlu, pokud někomu vyzradíte jméno nenarozeného dítěte, jinde se nesmíte dotknout břicha těhotné ženy. Ale některé tradice jsou poměrně kuriózní. Posuďte sami.

Čína: Žhavé uhlíky

V některých oblastech Číny lidé věří, že muž zajistí své těhotné ženě bezproblémový porod, pokud ji přenese v náručí přes žhavé uhlí.

Rusko: Upřímnost nade vše

Tahle tradice už se dnes (z pochopitelných důvodů) nedodržuje, ale dříve někteří lidé věřili, že pokud si dvojice sdělí jména svých předchozích milenců a milenek, proběhne porod hladce.

Mexiko: Pozor na jahody

To v Mexiku by se měla těhotná žena poddat svým chutím, především pokud touží po jahodách. Podle pověsti se totiž těhotné, která přes svou chuť jahodám odolá, porodí dítě s hemangiomem.

Mongolsko: Nedotýkati se

V Mongolsku se vzájemně nesmějí dotknout dvě těhotné ženy – pokud by se tak stalo, změní se pohlaví dětí, které nosí pod srdcem…

Keňa: Ruce pryč

Některé keňské kmeny zakazují párům, kde je žena těhotná, sex. Věří, že pokud by se manželé pomilovali, narodí se dítě postižené…

Jamajka: Opatrně s mlékem

Jamajčané věří, že pije-li těhotná příliš mléka, narodí se jim dítě s velmi světlou pletí.

Čína: Pozor na humor i smutek

A Čína ještě jednou. Těhotné ženy by se podle tradice neměly příliš nahlas smát, šířit drby nebo navštěvovat pohřby. Nosí to totiž prý smůlu.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat