Rodinu založte do pětatřiceti, varují vědci

Pokud se vám nepodaří vybudovat kariéru do pětatřiceti, kašlete na ni a pusťte se do plození potomků. Vědci z Newcastle University varují všechny ženy, aby první těhotenství naplánovaly nejpozději do pětatřiceti let věku. Nejlépe by však před těmito narozeninami měly zplodit všechny potomky, které si hodlají pořídit.

Po pětatřicátém roce života totiž nejen prudce klesá plodnost ženy, ale také se snižuje šance na úspěšné umělé oplodnění. A žena především začíná trpět celou řadou chorob a zdravotních problémů, které zhoršují kondici a zdraví dítěte, jež pak nosí v děloze.

„Nejdůležitější zprávou pro ženy je ta, aby měly dítě předtím, než hodiny odbijí dvanáctou. Já bych se velmi obávala o svou dceru, kdyby neměla první dítě do pětatřiceti let,“ uvedla profesorka Mary Herbert, přední britská expertka v oboru reprodukční biologie.

Po pětatřiceti letech se snižuje plodnost i šance na to, že žena otěhotní pomocí umělého oplodnění. I když otěhotní, riziko zdravotních komplikací u ní i dítěte je mnohem vyšší než u mladé matky. Starší matky také častěji potratí, mají častěji komplikované těhotenství a porodí dítě předčasně či s nedostatečnou váhou. Porod mrtvého dítěte je u žen po pětatřicítce dvakrát častější než u těch, které jsou mladší tohoto věku.

„Myslím, že ženy dnes nechápou rizika a stále je velmi podceňují,“ uvedla pro Daily Mail profesorka Judith Rankin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat