5leté modelky! Perverzní ambice matek, nebo umění?

Soutěže Miss se už staly nedomyslitelnou součástí naší zábavy. Krásné, dlouhonohé dívky se předvádějí ve večerních toaletách, ukazují nám, v čem jsou výjimečné a vrcholem všeho, zejména pro pány, je promenáda v plavkách.

Na vítězky či snaživé skandalistky pak čeká „hvězdná kariéra“ modelek. Proč ne, jsou už dospělé a rozhodly se většinou samy.
Jenže v Americe existuje podobná soutěž a průvod krásy, ovšem pro holčičky do 12 let. Jejich ambiciózní matky je navlečou do neuvěřitelně drahých šatů, nalíčí tak, že by se styděla i bodrá kurtizána a nechají učesat. Pod vedením profesionálů a za tisíce dolarů pak udělají ze své malé holčičky lascivní… něco.  Dospělá žena s tělem dítěte.

Místo, aby si děvčátka hrála s panenkami, tráví hodiny s kadeřníky, stylisty a švadlenami, které jim vytvoří třpytivý, pompézní a glamour model. Dívky si pak ve své soutěživosti nezavdají se svými dospělými „kolegyněmi“.

Samozřejmě, že každá malá holčička chce být jako dospělá. Ráda si oblékne krásné šaty, boty a namaluje se jako maminka, ale nic se nemá přehánět.

Stejného názoru je i fotografka Susan Anderson, která nafotila unikátní sérii snímků malých děvčat ve věku od 5 do 12 let a vydala ji pod názvem High Glitz: Extravagantní svět dětských parádnic. Dívky na fotografiích jsou naaranžované přesně tak, jak je tomu na soutěžích, přesně ve stylu "high glitz" neboli vysoce pompézní. Nic není přehnané, nic není navíc, tedy oproti soutěžnímu stylu, nikoli oproti normálu.

Z fotografií vyzařuje, že Susan není nadšenou fanynkou těchto dětí. Umělé příčesky, řasy, nehty, boty na podpatku, prázdné pohledy a falešné úsměvy…. Tak zachycuje na svých fotografiích tento pokřivený svět. Posuďte samy, jestli byste tohle udělala své dceři.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat