Baculky jako modelky. Odpudivé, nebo sexy?

14.08.2015 | Sex a vztahy

Boubelka, baculka, holka krev a mlíko, slovanské tvary, macatá holka, tlustá holka, silnější postavy, korpulentní… Takto lze označit ženy a dívky, které nemají „ideální“ míry. I ony však jsou krásné, sebevědomé a úspěšné. A dokonce dělají modelky. Podívejte se na ně.

Jaký je vlastně ideál krásy

Dnešní trend ultraštíhlých žen nastolila v 60. letech minulého století drobná útlá Britka s chlapeckým tělem a velkýma očima. Říkala si Twiggy, neměla prsa ani boky, přesto nastolila nový ideál krásy. Vážila 41 kg a měřila 174 cm. Dodnes po ní zůstala nesmazatelná stopa až v chorobné touze po štíhlé postavě.

Několik zahraničních časopisů se rozhodlo proti tomuto trendu bojovat. Začaly vydávat fotografie modelek s bujnějšími tvary. Chtějí ukázat, že i tyto ženy jsou krásné. Reakce veřejnosti byly rozporuplné.

U nás jste mohly před pár lety zaregistrovat první vlaštovku, kdy firma Dove přinesla kampaň sprchových gelů pro normální ženy (fotografie z kampaně najdete v galerii). V televizní reklamě a na fotografiích byly krásné ženy, jenže se poněkud vymykaly tzv. ideálu krásy.

Kde je hranice mezi štíhlou ženou, postavou „akorát“ a kdy už se jedná o baculky? A jak se vymanit ze začarovaného kruhu modelek na prahu anorexie?

Změna bude postupná a dlouhodobá. V módním světě nelze očekávat, že se po molech začnou procházet ženy velikostí 40 a více. Vždyť co můžete chtít od světa módy, když jej řídí lidé, jako je například světoznámý návrhář Karl Lagerfeld, který vyjádřil názor, že ženy s velikostí větší než 36 by se měly za sebe stydět.

TIP Bety: jak může dopadnout chorobná touha po štíhlosti se můžete podívat na fotografiích anorektiček.

Americký časopis V Magazine přinesl editorial na téma Křivky vpřed a věnoval celé jedno číslo ženám s velikostí 40 a více. Modelky pózují na fotografiích a hrdě a bez ostychu vystavují na obdiv svá těla a neřeší, že se jim dělají faldíky a na bříšku se rýsují špíčky. Možná právě proto, že z nich čiší spokojenost sama se sebou, je výsledek až neuvěřitelně sexy.

Dalším časopisem, který se chtěl vymanit z módního diktátu, byl módní měsíčník Elle. Obálka s krásnou, ale baculatou modelkou Tarou Lynn v bílé kombinéze, vzbudila rozporuplné reakce. Jedni vítali snahu, druzí se pohoršovali a argumentovali, že je to jen populismus a pomíjivý trend.

I v showbussinesu se najdou ženy, které jsou na svá kila hrdé. V zahraničí je to například známá moderátorka Oprah Winfrey, která je nejen sebevědomá a hrdá žena, ale především sexy. U nás je nejlepším příkladem, jak si ze svého XXL těla udělat přednost,Halina Pawlowská či partnerka Jana Saudka, který je známým milovníkem kyprých tvarů, Pavla Hodková.

Je to už moc?

Pohled na černobílé fotografie Leonarda Nimoye v každém vyvolá jiný pocit (vybrané fotografie z projektu Full Body najdete v galerii). Jedni se zaradují, protože tohle je přesně ideál jejich krásy, jiní si řeknou, že tohle už je moc. Ale jako všude platí, proti gustu… Každý má svůj ideál krásy někde jinde.

Snahou všech není nabádat ženy a dívky, aby se začaly přejídat a hrdě ztloustly do velikosti 48, ale změnit myšlení. Není přece smyslem života se vejít do velikosti 34. A dámy, pokud máte velikost 42 a více, naučte se nosit hlavu vzhůru a být sexy. Nehalte se do beztvarých obřích kousků oblečení. Jsou muži, kterým vychrtlé modelky nepřipadnou sexy ani náhodou.

TIP Bety: Jaké a kde nakoupit oblečení ve větších velikostech najdete v našem článku I baculky chtějí být sexy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Lasagne

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat