Přemýšlíte, jak vymalovat dětský pokoj? Tyhle barvy jsou nejvhodnější

Všichni víme, že barvy působí na lidskou psychiku – dokáží zlepšit náladu nebo třeba nabít energií. A pro děti to platí dvojnásob. Jakou barvu do pokojíčku jim vybrat, aby se v ní cítily skvěle?

Citronově žlutá

Co může být lepšího než probouzet se každé ráno do zářivé barvy slunce? Citronově žlutá se navíc hodí pro kluky i holky a kombinovat se dá prakticky se všemi barvami, nejlépe těmi výraznými, energizujícími.

Jasně červená

Červená dokáže být v interiéru zrádná, ale nemusíte se jí bát – jen s ní nevymalujte celý pokoj, ale třeba jen jednu stěnu. Vyvarujte ovšem ale rudých nebo příliš tmavých odstínů, ty se do dětského pokojíčku nehodí. Skvěle se jasně červená kombinuje třeba s bílým nebo světlým dřevěným nábytkem.

Kobaltově modrá

Ocení ji spíše kluci, ale to neznamená, že se nehodí do holčičího království (zvláště máte-li dceru už trochu odrostlejší). Kombinujte ji s přírodními tóny nebo naopak kontrastními barvami, třeba oranžovou!

Limetkově zelená

O zelené se říká, že uklidňuje. Ale to neznamená, že by měla být nudná nebo tmavá! Naopak. Také ona je neutrální, co se pohlaví vašich dětí týče. A kombinovat se dá prakticky se všemi barvami.

Světle šedá

Většinu lidí by šedé stěny v dětském pokoji nikdy nenapadly, ale stojí za to jim dát šanci. Světle šedá dokáže pokoj opticky zvětšit, navíc se skvěle kombinuje s jakýmikoli jinými, výraznými barvami, které nechá úžasně vyniknout.

Bláznivě růžová

Chce vaše princezna v pokojíčku růžovou? Proč ne. A nemusíte se držet jen klasické pastelové či sladce růžové – klidně si troufněte na fuchsiovou a podobnými odvážnými odstíny. Dokonale budou vypadat s bílým nábytkem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat