Diskuse na téma Prodej a koupě nového bytu

29. 01. 2015 | Hypotéka

Dobrý den, potřebovala bych poradit, tak to zkouším i tady. Bydlíme v Brně v 2+1, ale začíná nám tu být už těsno, proto bychom rádi koupili byt větší a přestěhovali se. Problém je v tom, že na koupi většího bytu nemáme dostatek peněz, pokud nejprve nedostaneme zaplaceno za náš starý byt. Ale samozřejmě ho nemůžeme nejdříve prodat a pak až kupovat nový. Nemáte nějaké rady, jak naši situaci synchronizovat, zařídit, abychom nebyli např. na dva týdny bezdomovci? :-D Díky!

Přemýšlíme už delší dobu, že prodáme byt. Zatím ho pořád jen pronajímáme, ale už nás to moc nebaví se o to starat. Byt je v centru Brna. Máme volit realitní kancelář? S jakou jste spokojeni Vy? My třeba jsme psali na homehunters, ale zatím jsem o ní moc toho nečetla, máte někdo nějakou zkušenost?

Tichavka Mončičáček 28.04.2015

Mončičáček, jestli prodáváte jen proto, že vás nebaví ho pronajímat, klidně vám ho za menší provizi budu pronajímat! Podle mě když seženete dobré podnájemníky, je to jedna z nejlepších možností jak zužitkovat svou nemovitost. Mít víc peněž, také investuji do bytu a pronajímám ho. Jinak můžete kouknout na mnou již zmiňovanou realitku pegasreal. S nimi mám velmi dobré osobní zkušenosti.

Zuzulinka Mončičáček 28.04.2015

No já bych raději volila tu realitku teda….a sousedi přes tu realitku prodávali barák….

marybla 14.04.2015

Tichavka, díky, to jsem ani netušila, že jde nechat si zaplatit zprostředkování prodeje realitkou kupujícím. To je dobrá zpráva. Díky za odpověď!

Tichavka marybla 28.04.2015

Ahoj, maryble, jistě že to jde. Nevím, jestli tedy nějak nezáleží i na kraji, ve kterém svou nemovitost prodáváte. Ale právě Brno, resp. jihomoravský kraj by to takhle myslím mít měl.

marybla 24.03.2015

Tichavka, mohla bych se ještě jednou zeptat, jak velkou provizi jste nechali realitce a jak jste byli celkově s prodejem spokojení? Díky za odpověď!

Tichavka marybla 31.03.2015

Ahoj, Mary. My jsme se taky vcelku dlouho rozhodovali, jak vše udělat. Nakonec jsme se rozhodli pro realitní kancelář pegasreal.cz. Pro celý popis prodeje můžete mrknout právě na jejich stránky, mají to tam pro zájemce rozepsané. Jinak provizi jsme neplatili žádnou, zprostředkování platil kupující našeho bytu. A za mě mohu jedině doporučit, neměla jsem s tím žádné starosti.

Zdenča 19.02.2015

Ahoj maryble. Ja si myslím, že s tímto problémem bych ti pomohli na stránce http://www.realitnirevoluce.cz/

Tichavka Zdenča 23.02.2015

Ahoj, Zdenčo. Podle mě na bezrealitních serverech nikdo nic nekupuje. Tam je jen hromada špatně zpracovaných inzerátů. A navíc, když si tam nafotíte svůj byt, přijdete později o ten moment překvapení, kdy se Vaše nemovitost objeví na trhu. Za mě bych doporučila svěřit se realitce.

Tichavka 14.02.2015

Ahoj, podobný problém jsme řešili. Radím vybrat si realitku, který nabízí i proplacení zálohy bytu za kupní cenu a po prodeji proplacení zbytku. My jsme takhle prodali, resp. realitní kancelář pegasreal.cz nám také v Brně prodala byt.

marybla Tichavka 18.02.2015

Dobrý večer. Vážně? To zní dobře. A můžu se ještě zeptat, jak velkou provizi nebo jak to nazvat jste nechali za prodej realitce?


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat