10 výrobků, bez kterých se v zimě neobejdete

Zima je pro naši pokožku a vlasy poměrně vysilujícím obdobím. Mráz jim jednoduše nesvědčí. Přinášíme vám deset tipů na kosmetické zázraky, které vaší kráse pomohou zimu přežít.

1. Tělové mléko

Zima „vysává“ z naší pokožky všechnu vodu, pleť je suchá a může se i loupat. Řešení je nasnadě – zvláčňující a hydratující tělové mléko je přesně to, co potřebujete. Zahalte jím své tělo od hlavy až k patě.

2. Hydratující sprchový gel

A hydratace podruhé. Mýdla naši pokožku vysušují, takže speciálně v zimě si pořiďte sprchový gel, který ji naopak hydratuje. (Čtete také: Chraňte svou pleť před mrazem! Poradíme vám jak)

3. Pečující lak na nehty

Na nehty řada z nás zapomíná, ale i ony si zaslouží náležitou péči. Pořiďte si speciální lak nebo emulzi (většinou na bázi oleje), která jim dodá potřebnou výživu.

4. Balzám na rty

Bez balzámu na rty si většina z nás již život nedovede představit. V zimě se vyplatí investovat do výrobku, určeného speciálně pro toto období. Lépe hydratuje a hlavně chrání naše rty před škodlivými účinky mrazu.

5. Hydratační mléko na obličej

Obličej je v zimě účinkům mrazu vystaven nejvíce, proto je třeba věnovat mu největší pozornost. Pořiďte si hydratující mléko či krém – neměl by být moc mastný a hutný, ale lehký a snadno vstřebatelný. Nezapomeňte používat pod make-up hydratující krém!

6. Balzám na vlasy

Kondicionér se stal součástí péče o vlasy již před lety, ale v zimě bychom jej měli používat opravdu důsledně. Chrání naše vlasy před vysoušením, zabraňuje jejich lámavosti, zkrátka nám pomůže předejít všem nebezpečím, jež na naše vlasy v zimě číhají. (Čtěte také: V zimě potřebují vlasy větší péči. Tipy a triky, jak na to!)

7. Voděodolné léčení

Uhodnout, jaké bude přes den počasí, je v zimě hodně těžké – ráno vycházíte do práce v mrazu a slunci, domů se vracíte ve sněhové vánici, ve které vám deštník opravdu nepomůže. Abyste tedy předešly tomu, že díky tajícím sněhovým vločkám na svém obličeji a líčení budete vypadat trochu jako klaun, používejte spíše voděodolné výrobky – především řasenku a oční stíny. Odlíčíte je speciální emulzí.

8. Relaxační koupel

Po celodenním shonu, ve více či méně mrazivém prostředí, si zasloužíte příjemnou koupel s nějakou relaxační vůní. Vyzkoušejte třeba levandulovou pěnu do koupele, citrusový koupelový olej apod.

9. Lufa

Dopřejte svému tělu peeling, například v podobě houbičky z lufy – je jemná a přitom odstraní odumřelou pokožku a krásně ji prokrví.

10. Parfém

Vůně nám může zvednout náladu a v mrazivých dnech to člověk potřebuje dvojnásob. Zkuste investovat do nového parfému. V zimě si můžete klidně dovolit i těžší vůně, než jaké používáte v létě, ale pokud vám udělá radost lehká květinová, neváhejte, zasloužíte si trochu rozmazlování.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat