Otestujte se: Co o vás prozradí barva šatů?

Pokud nemusíte v práci nosit uniformu a výběr outfitu je jen a jen na vás, pamatujte, že i barva oblečení, kterou ráno zvolíte, dokáže ovlivnit, jak vás vaši kolegové a nadřízení vnímají.

Co o vás říká, pokud ve vašem outfitu převažuje třeba černá? A měla byste nosit například zelenou?

Modrá: Jsem připravena!

Modrá, především tmavší tóny nebo námořnická, je doporučována jako ideální barva pro pracovní pohovory. Proč? Podle personalistů naznačuje, že je její nositelka dobrou týmovou hráčkou, loajální zaměstnankyní, dokáže se ovládat a má věci pod kontrolou.

Červená: Neodmítnu něco „navíc“!

Tahle barva je prostě spojena s láskou, vášní, romantikou… Ženy v červených šatech jsou ty, které jejich kolegové nejčastěji požádají o schůzku. Bývají vnímány jako veselé, přístupné, společenské a také jako skvělé členky týmu.

Šedá: Budu chvíli nenápadná.

Šedá barva je elegantní, nevýrazná, ale přitom je to klasika a do práce se prostě hodí. Především pokud si přejete nepoutat na sebe pozornost (a ruku na srdce, to se v práci občas hodí každému). Budete v ní působit profesionálně a spolehlivě.

Fialová: Umím tmelit i rozkládat!

Odstíny této barvy se v přírodě vyskytují poměrně zřídka, historicky jsou pak spojovány s mocí a autoritou. A tak některým lidem nemusí být pochuti. Proto se nedoporučuje na pracovní pohovory. Na druhou stranu je ale spojována s odhodlaností něco dokázat, s uměním dotahovat věci do konce.

Černá: Dokážu být autoritou!

Je spojována především s vedoucími pozicemi, pokud vás v ní lidé vidí, instinktivně si vás zařadí na „vyšší level“. Také je barvou managementu. Někteří lidé si ji spojují až s agresivitou, ale rovněž schopností vést tým a uměním rozhodovat či řešit krizové situace.

Zelená: Jsem kreativní!

Zelená (a podobně i některé odstíny žluté) prozrazuje člověka, který má spoustu nápadů, umí přicházet s originálním řešením, nezmatkuje a dokáže pro své nápady nadchnout i kolegy. Zkrátka umí motivovat, a tak je ceněným členem týmu.

Bílá: Organizovanost mám v malíčku!

Bílá barva působí na ostatní uklidňujícím dojmem, a protože je spojena s čistotou, vyvolává pocit, že její nositelka je osobou organizovanou, která má ve svých záležitostech pořádek, snadno se orientuje, umí dodržovat (ale i vytvářet) pravidla a je na ni spolehnutí.






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat