Jak vypadá dokonalý úsměv? Musí být rovnoběžný s očima

Vědci z Minnesoty odhalili rovnici pro dokonalý úsměv. Ačkoli se výzkumu účastnili stomatologové, museli uznat, že ani tak nezáleží na dokonalých zubech a jejich bělosti jako na tom, zda je úsměv v rovnoběžce s očima. Čím více jsou linky spojující oči a procházející úsměvem rovnoběžné, tím lépe.

Vyplývá to z analýzy stovky úsměvů, které lidé považují za dokonalé. Takový úsměv má třeba Julia Roberts.

Dokonalý úsměv tedy vychází ze symetrie obličeje, nikoli z tvaru a pozice zubů.

„Zjistili jsme, že slavné osobnosti považované za majitele dokonalých úsměvů mají mnohem menší úhel odchylující linky spojující zorničky a procházejí špičáky než běžná populace,“ tvrdí doktor Vasiliki Koidou z University of Minnesota.

Síla úsměvu

Že na ženě je úsměv nejlepším doplňkem, dokazuje řada sociologických průzkumů. Například britští výzkumníci prokázali, že mužům připadá na ženě přitažlivější a krásnější úsměv než sebelepší make-up.

Usměvavé ženské tváři bez make-upu dá před dokonale nalíčenou tváří bez úsměvu přednost 70 procent pánů.

V britské experimentální studii podstoupila tisícovka mužů test. Pánové měli třídit fotografie ženských tváří podle toho, jak jim připadly atraktivní. A sedm z deseti testovaných dalo přednost právě usměvavému obličeji bez make-upu. Navíc šest z deseti mužů odhadovalo, že nesmějící se obličej patří ženě náladové.

V druhé části studie pak stejné snímky hodnotily samy ženy, které měly z fotografie věštit sympatičnost tváří příslušnic stejného pohlaví. A 73 procent z nich pak dalo přednost opět úsměvu bez make-upu před dokonale nalíčenou tváří bez úsměvu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat