Zimní péče o vlasy i pokožku. Jak umí pomoci příroda?

Naše pleť i vlasy si v zimě zaslouží zvýšenou pozornost. Negativně na ni působí mráz, sníh, přechody z chladu do tepla, suchý vzduch z ústředního topení… Zkrátka bychom je měli rozmazlovat, jak jen můžeme. Nejlépe s pomocí přírody!

Jak si připravit posilující masku na vlasy, na obličej, peeling na celé tělo nebo „pochoutku“ pro mrazem vysílené ruce? Je to snadné!

Maska pro zářivou pleť

Co budete potřebovat:

Jak na to: Všechny ingredience pečlivě promíchejte v pevnější pastu. Tu pak naneste na obličej a dekolt a nechejte 20 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou a pokožku ošetřete svým běžným krémem. Aplikujte dvakrát týdně, ideálně večer před spaním na dokonale vyčištěnou pleť.

Jak nám pomáhá: Olej z hroznových jader je skvělý pro hydrataci pokožky, růžový olej přispívá k jejímu prozáření, med patří k nejlépe vyživujícím ingrediencím, jež nám příroda nadělila, a mleté mandle poskytují kromě výživy i velmi jemný peeling.

Maska pro silné vlasy

Co budete potřebovat:

  • 1/2 avokáda
  • 2 lžíce arganového oleje (pokud jej nemáte, sáhněte po mandlovém, kokosovém nebo olivovém)
  • 10 kapek rozmarýnového esenciálního oleje
  • 1 lžíci jablečného octa

Jak na to: Všechny čtyři ingredience rozmixujte (případně pečlivě rozmačkejte) a promíchejte. Směs naneste na vlasy od kořínků ke konečkům (pokud vás trápí mastné vlasy, vyhněte se pokožce hlavy) a nechejte působit 15 minut. Poté masku z vlasů opláchněte a umyjte je šamponem. Používejte jednou až dvakrát měsíčně.

Jak nám pomáhá: Avokádo díky vitaminům B a E posiluje vlasy, arganový olej je vyhlazuje a vyživuje, rozmarýnový zklidňuje podráždění vysušené vlasové pokožky a jablečný ocet odstraňuje z vašich pramenů nečistoty.

Vyživující peeling na ruce

Co budete potřebovat:

  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 2 lžíce leje z hroznových jader
  • 2 lžíce mořské soli
  • 5 kapek grapefruitového oleje

Jak na to: Všechny ingredience pečlivě promíchejte a vzniklou směs naneste na ruce. Ty pak přibližně 10 minut mněte a masírujte. Poté ruce umyjte vlažnou vodou a naneste na ně krém.

Jak nám pomáhá: Citronová šťáva bojuje proti tmavým skvrnám a zesvětluje nehty, olej z hroznových jader pokožku hydratuje a zpevňuje, sůl jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky a grapefruitový olej pokožku vyživí a krásně provoní.

Obnovující tělový peeling

Co budete potřebovat:

  • 8 lžic medu
  • 2 lžíce mleté kávy
  • 8 kapek grapefruitového oleje
  • 6 lžic nerafinovaného cukru

Jak na to: Všechny přísady pečlivě promíchejte. Peeling jednou týdně krouživými pohyby jemně vmasírujte do pokožky celého těla a poté opláchněte ve sprše.

Jak nám pomáhá: Med pokožku vyživuje a také zmírňuje podráždění způsobené mrazivým počasím, káva představuje jemný peeling a zpevňuje pokožku, grapefruitový olej má antibakteriální účinky a cukr pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat