Čtyřicítka na krku? Zapomeňte na pravidla

Jako by čtyřicítka byla jakousi hranicí, od které začínají v módě platit úplně jiná pravidla než pro zbytek žen na planetě. Kterými se rozhodně nenechat spoutat?

Možná naše maminky cítily potřebu přestat v módě experimentovat a stáhnout se do „pozadí“, ale dnešní čtyřicátnice rozhodně nic takového dělat nemusejí! Která pravidla našich maminek můžeme (a měly bychom) s klidným srdcem zapomenout?

Nůžky do ruky

Oslavila jste čtyřicítku, a tak pěkně lokny dolů. K dámám se přeci delší vlasy nehodí! Tak pěkně zadržte! Zdravé a krásné vlasy přece nemusejí čelit nůžkám jen proto, že vstupujete do páté dekády. Pokud to stav vašich vlasů dovolí a vy máte účes, který vám sluší a vyhovuje, není důvod jej kvůli věku měnit!

Sukně pod kolena

Délka sukní by se měla řídit především typem postavy a druhem příležitosti, pro kterou se oblékáme. Některým ženám sluší krátké sukně, jiný delší. Ale copak mají naše nohy na sobě napsáno, kolik je jim let? Důvodem, proč ženy okolo čtyřicítky sahají spíše po sukní ke kolenům nebo těsně pod ně, je, že sukně častěji nosíme v situacích, kam se sukýnka pod zadek opravdu nehodí.

Pozor na barvy

Pro dámu po čtyřicítce se hodí černá, šedá, béžová, zkrátka základní a neutrální barvy. Také jste tohle pravidlo zaslechla? Tak ho pěkně zase zapomeňte. Na barvy není věkový limit! Sluší každému.

Žádné obepínání

Že je nutné začít se oblékat po třicítce do pytlovitých a hlavně nepřiléhavých kousků oblečení? Kdepak! To záleží na vaší postavě, nikoli na věku. Přeci není důvod schovávat štíhlý pas nebo pevné poprsí jen proto, že vám není třicet!

Povinné rukávy

Trička bez rukávů jsou vyhrazena jen mladým dívkám, které nemají povolené paže. Hloupost! Jednak ne všechny ženy po čtyřicítce mají povolené paže, jednak není důvod, abychom se ve vedrech vařily v dlouhých rukávech jen proto, že nám není dvacet.

Na spodním prádle už nezáleží

Možná naše maminky byly připravené po čtyřicátých narozeninách přesedlat na „babičkovské“ kalhotky a podprsenky, ale my žijeme v jiné době. Takže není důvod zbavovat se sexy kousků v prádelníku. Naopak – pěkně svou sbírku ještě rozšiřte a užijte si ji!

Konec podpatků

Nosit vysoké podpatky po čtyřicítce už se nehodí. Vážně by bylo zajímavé zjistit, kdo si tohle pravidlo vymyslel. Podpatky neznají věkovou hranici, pokud vám to nožky dovolí, pěkně je do podpatků obujte.

Jednodílné plavky jako nutnost

Ale kdepak. Nosíte ráda bikiny? Nepřestávejte jen proto, že je vám přes čtyřicet. Není totiž pravda, že jednodílné plavky lichotí každé postavě…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat