10 párů bot, které by měla mít každá žena. Nechybí vám některé?

Zkusila jste někdy spočítat, kolik párů bot vlastníte? Možná máte pocit, že jich vlastně tolik není, ale nejspíš byste byla překvapena. Přitom by nám mělo stačit základních 10 párů bot pro nejrůznější příležitosti. Které to jsou?

1. Černé lodičky

Znáte snad univerzálnější elegantní boty? Hodí se na party, do kanceláře, do divadla… Vypadají skvěle k šatům, sukním, ale i kalhotám (včetně džínů). V botníku by je měla mít každá žena.

2. Tělové lodičky na vysokém podpatku

Možná nebudou úplně nejpohodlnější, ale oceníte je v okamžiku, kdy budete potřebovat vypadat opravdu elegantně a když budete chtít svým nožkám opticky přidat pár centimetrů. Právě lodičky v tělové barvě (neboli „nude“) jsou k tomu úplně ideální.

3. Lodičky na nízkém podpatku

Oceníte je ve dnech, kdy potřebujete vypadat elegantně, ale kdy máte řadu pochůzek, takže vysoké podpatky by vás po pár hodinách „odrovnaly“. Klasikou jsou černé lodičky, ale fantazii se meze nekladou – v jakékoli barvě vypadají skvěle, záleží na barvě oblečení.

4. Barevné lodičky

Černé lodičky jsou základem každého ženského šatníku. Ovšem to neznamená, že byste se při příštím nákupu nemohla trochu „odvázat“ a pořídit si nějaké odvážnější. Červené, z imitace hadí kůže, se zvířecím vzorem, metalické? Jen mějte na paměti oblečení, ke kterému botky budete nosit. Abyste neskončila s nádhernými lodičkami, které budou roky čekat v botníku.

5. Kotníčkové boty

Nejlépe černé (univerzální) a na podpatku. Jsou totiž elegantní, takže je můžete obléknout k sukni či šatům, ale zároveň pohodlné a ležérní, takže ke kalhotám budou vypadat skvěle. Pokud si na podpatek netroufáte, jistě najdete i nějaké s plochou podrážkou, které budou dostatečně „reprezentativní“.

6. Sandálky

Opět můžete volit mezi sandály na podpatku, případně bez něj. Elegantní sandálky oceníte k šatům, ale i k ke kalhotám, jen co teploty povyskočí k letním hodnotám. Jen pamatujte – žádné ponožky (ani punčochy, i kdyby měly být tělové).

7. Balerínky

V posledních letech zažívají přímo boom. A není divu – jsou pohodlné, ale přitom elegantní, hodí se k šatům, sukním, kalhotám, zkrátka patří k nejuniverzálnějším kouskům vašeho botníku. Navíc se můžete odvázat při výběru barvy. Prodávají se snad ve všech odstínech!

8. Polobotky

Nebo mokasíny, které se hodí ke kalhotám (a to jak k těm formálnějším, tak i k džínům). Skvělé jsou do chladnějšího počasí, ale také když chcete ulevit podpatky zkoušeným chodidlům. Jsou elegantní, ale zároveň pohodlné. Je jen na vás, zda zvolíte klasické „oxfordky“ nebo jiný model.

9. Kozačky

Podzim a zima přímo volá po vysokých botkách. Kozačky zkrátka nikdy nevyjdou z módy. Sezónu od sezóny se liší jen výškou či barvou, která je zrovna „in“. Ale nebojte, i loňský model příští zimu v pohodě unosíte, aniž by si na vás ukazovali prstem. Kozačky jsou zkrátka stálice.

10. Sportovní boty

Ať už na sport nebo na výlety či vycházky – pohodlné sportovní boty se vám budou hodit. Mimochodem, oceníte je i v případě, že jste se předchozí den snažila „rozchodit“ nové lodičky a vaše chodidla dostala zabrat. Díky teniskám budou vaše nožky jako v bavlnce.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat