Zašedlá a vyprahlá. Co dělat, když vám zima poničila pleť

Pokud máte po zimě vyprahlou a zašedlou pleť, není to nic neobvyklého. Studený a suchý vzduch zbavuje přirozené hydratace, což se odráží na olupování kůže. Pak ani ten nejlepší make-up není dokonalý. Jak to napravit?

Svědící, popraskaná a podrážděná kůže k jaru bohužel patří. Vnitřní vytápění, přechody z tepla do zimy, nízká vlhkost vzduchu v kancelářích a tak dále. To všechno během zimních měsíců oslabuje pokožku a působí nejen na její krásu, ale i funkčnost. Takže jaké je řešení?

První kroky veďte do drogerie

K nápravě škod okamžitě začněte používat denní hydratační krém, který uhasí žízeň pleti. Doplňte ho obličejovými maskami dodávajícími tolik potřebné dávky hydratace. Podle dermatologů jsou právě masky vynikající součástí jemné péče o pleť, která je po zimě narušená. Jen si nezapomeňte vybrat typ vhodný přímo pro vás. Například pokud máte akné, je důležité vyhnout se maskám zatěžujícím póry.

Co vlastně hledat?

Když přijde na zvlhčování a vyprahlost, některé složky jsou skutečně účinnější než jiné. Řeč je například o kyselině hyaluronové, jež rozhodně nepomáhá jen v boji proti vráskám. Má totiž schopnost hydratovat, stejně jako glycerin, dimethicon a ceramidy. Za jedny z nejúčinnějších tedy považujte masky právě s kyselinou hyaluronovou a ceramidy. Ty „opravují“ pleť nejúčinněji.

Glycerin zároveň pomáhá obnovit ochrannou bariérou vlhkosti. Speciální složení masek také přispívá k vyhlazení vrchní vrstvy kůže. Výběr svých pomocníků tedy nepodceňujte a v obchodě nesahejte po tom prvním, co najdete v regálech. Mimochodem, velmi se osvědčují i olivové či mandlové oleje.

Domácí zachránci pro osobní „zavlažování“

Na pomoc můžete samozřejmě přizvat i pomoc z přírody. Máte doma banán, olivový olej a vejce? Paráda. Domácí masku pro okamžitou hydrataci vytvoříte rozmačkáním půlky banánu (můžete nahradit avokádem) a jeho smícháním se lžící olivového oleje. Přidejte jeden žloutek, vymíchejte hladkou kaši a naneste ji na očištěný a ideálně napařený obličej. Nechte působit 15-20 minut a obličej omyjte vlažnou vodou. Následně naneste oblíbený hydratační krém.

Za dva dny opakujte a dále aplikujte podle potřeby. Snažte se však dodržet dvě až tři masky za týden. Vaše pleť právě teď potřebuje zvýšenou péči a pozornost jako nikdy. Připraví se na tak na sílící sluneční paprsky. A jak by ještě měla vypadat příprava na astronomické jaro?

Neuškodí ani obroušení odumřelých šupinek kůže. To zařídí peeling. Smíchejte hnědý cukr s olivovým olejem a poté krouživými pohyby masírujte obličej. Celou proceduru opakujte jednou týdně – můžete i před aplikací masky.

Tip: Soustřeďte se na i pitný režim, který je pro hydrataci pleti nesmírně důležitý. Pakliže vypijete minimálně dva litry neperlivé vody denně, zajistíte si pružnou a vláčnou pokožku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat