Jarní revitalizace pleti. Triky, které vám znovu dodají jiskru

Je vaše pokožka bledá, unavená a ke všemu suchá? Nezoufejte, tohle je po zimě naprosto běžný jev. Naštěstí se to dá řešit! Jaké domácí zlepšováky můžete zkusit ještě dnes? Přece peeling a masky…

Vaše pleť volá o pomoc, jenže vy si zrovna nemůžete dovolit strávit celé odpoledne v kosmetickém salonu. Je to problém? Ani ne… Poradíme vám, jak dát pokožce po mrazivé zimě novou sílu a vitalitu. To vše pěkně z domova a za pár korun! Jste připraveni vrhnout se do akce?

Mandlový peeling

Budete potřebovat 1 lžíci mandlí, hydratační krém tužší konzistence a dvě kapky citronového éterického oleje. Postup je snadný. Rozdrťte mandle v mixéru a přisypte je do krému. Zbývá zakápnout éterickým olejem a peeling je na světě. Aplikujte ho na tvář, hrudník, nohy i ruce. Po chvilce působení krouživými pohyby masírujte pokožku. Poté opláchněte pod tekoucí vodou.

Hydratační medová maska

Rozpusťte trochu medu ve vodní lázni a dobře promíchejte se šťávou z celého citronu. Po nanesení relaxujte půl hodiny a následně smyjte. Vězte, že to dokáže divy!

Rozjasňující tvarohová maska

K přípravě jsou třeba 2 lžíce tvarohu, 1 žloutek a pár kapek kysličníku. Tvaroh utřete v šálku se žloutkem i kysličníkem. Dlužno dodat, že hmota musí být zcela hladká – nepříliš hustá, asi jako těsto na palačinky. „Výtvor“ si aplikujte na obličej i dekolt a nechte ho 20 minut pracovat. Tato maska pokožku vyživí a dodá jí svěží vzhled.

Tvarohová maska pro extra vzpruhu

Připravte si 2 vejce, 3 lžíce plnotučného tvarohu, 1 lžíci hroznového cukru a šťávu z půlky citronu. Z bílku ušlehejte sníh a pomalu přidávejte všechny ostatní ingredience. Masku nechte působit 30 minut. Co tenhle zázrak dokáže? Vejce vyhladí vrásky, z hodnotných proteinů obsažených v tvarohu kůže získá nové napětí a hroznový cukr se postará o pořádnou dávku energie.

Bramborový zábal

Na unavenou pleť pomůže maska z rozmačkané, téměř uvařené brambory smíchané s citronovou šťávou. Tuto směs přendejte na gázu, se kterou si přikryjte obličej a krk. Půl hodiny odpočívejte a následně gázu i zbytky masky odstraňte. Neunikne vám, že vypadáte svěže jako čerstvě probuzení!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat