Kuchyň jako kosmetický salon. Hodí se vám bílek, čaj i avokádo

Člověk občas ani netuší, jaké poklady má doma. Tak například utrácíme horentní sumy za nejrůznější kosmetické přípravky, a přitom by nám stačilo porozhlédnout se po vlastní kuchyni. Které ingredience pro krásu v ní zaručeně najdeme?

Určitě máte většinu z následujících 10 přírodních pomocníků doma.

Zelený čaj

Působí protizánětlivě, zmírňuje zarudnutí pokožky a zpomaluje její stárnutí. Stačí s ním pleť pravidelně omývat.

Avokádo

Je skvělé, trápí-li vás suchá pokožka bez života. Stačí ho rozmačkat na jemnou kaši a nanést na obličej. Mimochodem, tento postup můžete aplikovat i u vlasů, které avokádo krásně vyživí a dodá jim lesk.

Ovesné vločky

Zbyly vám od snídaně? Výborně. Drcené vločky smíchejte například s trochou jogurtu v tužší pastu, naneste na obličej, nechejte chvíli působit a poté krouživými pohyby použijte jako peeling. Pleť bude krásně zklidněná a vyčištěná. Ostatně vločky můžete nasypat i do vany – pro jemnou a vyživenou pokožku.

Papája

Také jste propadli kouzlu tohoto exotického ovoce? Skvělé! Příště ho ale dejte trochu stranou a rozmačkané jej aplikujte na pleť obličeje. Bude úžasně hydratovaná a omlazená.

Citron

Trápí-li vás pupínky, je citron vaším spojencem. Naneste šťávu z něj na postižené místo a nechte chvíli působit. Kromě toho je citron skvělý na zesvětlování pigmentových skvrn či bělení nehtů.

Vaječný bílek

Prospěje nejen mastné pleti, ale zpomalí její stárnutí a dodá pokožce pružnost. Jen ho naneste na obličej a nechejte zaschnout. Poté opláchněte.

Olivový olej

Už ženy v antice znaly jeho pozitivní vliv na pokožku těla a vlasy. Dokonale hydratuje a zanechává pleť krásně jemnou a hladkou. Suché či namáhané vlasy ho budou milovat!

Cukr

Je to tak – jíst bychom ho neměli, ale v cestě za krásnou pokožkou nám rozhodně pomůže. V kombinaci s medem či olivovým nebo kokosovým olejem je skvělým peelingem, který můžete použít na celé tělo (i na rty).

Med

Působí antisepticky, napomáhá hojení, vyživuje a hydratuje pokožku, zkrátka je univerzálním pomocníkem, jehož síly bychom měli využívat co nejčastěji (tedy za předpokladu, že na něj nemáme alergii).

Okurka

Už naše babičky věděly, že pro mastnou pleť se sklonem k pupínkům je okurka hotovým požehnáním. Naklaďte ji ve formě jemných plátků na pokožku a nechejte působit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat