Prevence strií či zarůstajících chloupků. Co všechno umí arganový olej

Arganový olej je v poslední době stále oblíbenější součástí péče o pleť spousty z nás. Že jste jeho sílu a účinky ještě neobjevili? Prozradíme vám, proč byste tomuto zázraku měli dát šanci.

Ať už v podobě čistého oleje nebo jako součást kosmetických produktů, arganový olej prospěje pleti, i když je suchá, mastná nebo citlivá. Co všechno dokáže?

Dokonalá hydratace

Oleje jsou obecně skvělým prostředkem k hydrataci pleti (běžně se používá olivový nebo kokosový), ovšem arganový olej je skutečnou špičkou. Stačí pár kapek, které nejprve necháte ohřát na svých dlaních a poté nanesete na pokožku obličeje a krku. Je tak jemný, že se nemusíte bát používat ho na citlivou pokožku kolem očí!

První pomoc po holení

Je vaše pokožka po holení napjatá, citlivá či zarudlá? Pak ji ihned ošetřete právě argonovým olejem. Stačí malé množství jemně vmasírovat do těžce zkoušené pokožky a je po podráždění. Mimochodem, takováto arganová péče také pomáhá předcházet nepříjemnému zarůstání chloupků!

Zářivá pleť

Je vaše pokožka jakoby bez jiskry? Ano, hádáte správně, arganový olej se dokáže postarat o to, aby opět zářila. Přidejte ho pár kapek ke svému běžnému krému, případně jej můžete maličké množství nakapat do svého make-upu (jen pozor, s některými texturami si nemusí tak úplně rozumět).

Silné a lesklé lokny

Také vlasy si zaslouží naši pozornost a nějaké to hýčkání. Trápí vás suché konečky či lámavé vlasy? Pak do konců pramenů vetřete trochu arganového oleje. Pro ozdravení a hydrataci pokožky hlavy můžete nanést olej i ke kořínkům a pokožku jemně promasírovat. Ideální je nechat olej kouzlit přes noc (jen „namaštěné“ vlasy ukryjte pod koupací čepici, abyste si neušpinili polštář).

Nehty jako z reklamy

Kdo by netoužil po pevných a krásných nehtech! Jenže matka příroda ke spoustě z nás v tomto ohledu nebyla příliš štědrá. Pokud ale nehtům dopřejete každý večer péči v podobě nanesení arganového oleje, výrazně tím zvýšíte jejich kvalitu. Mimochodem, tento olej je skvělý i pro péči o nehty na nohou – má totiž protizánětlivé účinky, a tak si poradí i s některými infekcemi.

Ochrana před striemi

Především nastávající maminky, kterým roste těhotenské bříško, často řeší, jak předejít striím. Arganový olej je jejich dokonalý spojenec! Dodává totiž pokožce pružnost, takže ta se snáze přizpůsobí rostoucímu břichu. Mimochodem, arganový olej můžete stejně tak používat i na ňadra, jež jsou těhotenstvím také namáhána. Nechejte trochu oleje ohřát v dlaních a pak jemně vmasírujte do pokožky.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat