Vlasy jako z pohádky zajistí olejové masky i správný polštář

Přemýšlíte, jak je možné, že má většina hvězd světa filmu, hudby nebo modelingu tak nádherné vlasy, zatímco vy hýčkáte pár pramenů, které jsou jakoby bez života a zcela bez lesku? Možná je to tím, že celebrity znají následující triky.

Jaké je tedy tajemství krásných vlasů?

Nebojte se doplňků

Výživa je alfou i omegou zdravých a krásných vlasů. Jenže buďme k sobě upřímní – většina z nás ve stravě dostatek potřebných živin svým pramenům nedodává. A tak není od věci porozhlédnout se v lékárně po nějakém tom speciálním doplňku stravy. Co by měl především obsahovat? Vitaminy skupiny B, železo, omega-3 mastné kyseliny a biotin.

Využijte vzduch

Moc dobře víme, že horký vzduch vlasům příliš nesvědčí. Snažte se proto své lokny fénovat co nejméně. Ideální je, pokud je po umytí prostě necháte uschnout na suchu. Že na něco takového ráno nemáte čas? Pak si umyjte vlasy večer předem. Navíc pokud je máte delší, můžete si před odchodem do postele uplést silnější cop, který vám ráno zajistí krásné vlny.

Žehlete s rozumem

Tedy ani ne tak s rozumem jako s ochrannými přípravky. Žehličky nebo kulmy mohou vlasy nevratně poškodit (budou vysušené a snadno se lámou). Pokud si ovšem bez těchto pomocníků nedovedete styling představit, chraňte vlasy s pomocí speciálních sprejů či sér, jež fungují jako jakási bariéra mezi vlasovým vláknem a žehličkou.

Nezapomínejte na masku

Jedenkrát týdně byste měli svým vlasům dopřát nálož živin prostřednictvím pečující masky. Nemusíte za ni utrácet horentní sumy, úplně si vystačíte s několika ingrediencemi, které máte v lednici či spíži. Vaše vlasy jistě ocení například olivový nebo kokosový olej, avokádo, med, banány… Zkrátka jim dopřejte nějakou dobrotu!

Nepodceňujte nůžky

Možná si vzpomínáte, jak nám maminky říkávaly, že časté stříhání vlasů zajistí jejich větší hustotu a také rychlejší růst. Bohužel, v tomto (samozřejmě výjimečně, že) pravdu neměly. Ale to neznamená, že bychom měli nechat své lokny jen tak růst, jak se jim zachce! Pravidelné zastřihávání konečků je promění ve skutečnou ozdobu vaší hlavy. Budou upravené a budou působit mnohem zdravějším dojmem!

Povlečte polštář

Možná vám to bude připadat jako rozmar, který si mohou dovolit snad jen výše zmíněné celebrity, ale pořízení hedvábného či saténového povlečení na polštář může vašim vlasům skutečně pomoci. Na rozdíl od jiných materiálů jsou tyto k vlasům (ale i pleti) velmi šetrné, takže při spánku nedochází k mechanickému poškození pramenů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat