Pro líčení jako od profesionála stačí znát pár snadných triků

Ať už jste v líčení zběhlá nebo začínáte, vyplatí se znát několik jednoduchých triků, které tuto činnost nejen usnadní (což vzhledem k tomu, že se líčíme většinou ve spěchu ráno, není k zahození), ale navíc zajistí, že náš vzhled bude vypadat, jako bychom se svěřily do péče profesionálů.

Oči jako z pohádky

Jak během pár vteřin zvýraznit oči a přitáhnout k nim pohledy okolí? Je to snadné – do vnitřního koutku aplikujte trochu světlého, třpytivého stínu. Stačí opravdu málo, aby se vaše kukadla zdála opticky větší a váš pohled se prozářil. Bonus navíc? Uberete si pár let…

Řasenka bez žmolků

Sebelepší řasenka může postupem času lehce změnit konzistenci a začne žmolkovat. To ale ještě nemusí být důvod se s ní bez milosti rozloučit! Můžete žmolky z kartáčku před nanesením maskary na řasy odstranit pomocí papírového kapesníčku, případně do samotné řasenky nakapejte malé množství (ale opravdu malé) kosmetického oleje.

Všestranný korektor

Snažíte se zamaskovat po ránu kruhy pod očima? Pak je korektor vaším spojencem. Zkuste jej před nanesením smíchat s trochou hydratačního krému – nejenže se bude snáze nanášet, ale navíc svou těžce zkoušenou pokožku osvěžíte a dodáte jí potřebné živiny.

Dokonalé rty

Toužíte po plnějších rtech? Nebojte, nemusíte hned na plastiku, stačí znát jednoduchý trik. Při nanášení rtěnky na střed rtů jemně aplikujte trochu barvy o odstín sytější, než je „základní“ rtěnka. Dbejte na to, aby nebyl znát ostrý přechod mezi oběma odstíny. Optické zvětšení zaručeno!

Bezchybný základ

Spousta žen v představě, že ušetří čas, nanáší make-up rovnou na vyčištěnou pokožku. Ovšem vyplatí se používat takzvaný primer (neboli podkladový krém). Jeho nanesení zabere maximálně pár vteřin, ovšem dokáže vaši pleť připravit na další líčení. Stáhne póry, zjemní nerovnosti, zamaskuje nedokonalosti… A co víc, líčení díky němu vydrží celý den!

Kam s linkou

Většina z nás aplikuje oční linky na víčka těsně nad řasy. Zkuste to ale jinak! Naneste ji opatrně pod linii řas. Zpočátku to sice bude chtít trochu tréninku, ale odměnou vám bude přirozený vzhled s krásně zvýrazněnýma očima.

Natočené řasy

Používáte kleštičky na řasy, aby byly krásně natočené a zvýrazněné? Pak vám prozradíme malý trik – než je „seznámíte“ se svými řasami, nahřejte kleštičky pod proudem teplé vody z kohoutku, efekt bude ještě výraznější. Můžete je také zkusit nahřát pomocí fénu, ale pozor, ať to nepřeženete!

Voňavá tečka

Ačkoli aplikace parfému možná nepatří tak docela k líčení samotnému, neměly bychom na vůně zapomínat. Maminky nás učily nanášet parfém na zápěstí a krk. Ale upřímně – pokud chcete dlouhodobější efekt, musíte se snažit trochu víc. Skvělým trikem je nanést parfém do vlasů. Vůně dlouho vydrží a navíc se za vámi krásně ponese po celý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat