Čtyřicítka za námi: Těmto módním výstřelkům dejme raději sbohem

Ačkoli móda je dnes tak bohatá, že pro ni neplatí prakticky žádná pravidla, existují v našich šatnících jisté kousky, které bychom neměly oblékat, pokud je nám víc než čtyřicet let. S čím je načase se rozloučit?

Každá žena má samozřejmě právo na svůj osobitý styl – a neexistuje důvod, proč by se měla jen kvůli věku zařadit do šedi davu a v něm splynout. Originalita se v módě rozhodně počítá! Ovšem to neznamená, že neexistují outfity, jež se hodí spíše k mladším ročníkům. O kterých mluvíme?

Džíny s blyštivými aplikacemi

Upřímně řečeno, kalhoty se vzory ze třpytivých kamínků patří spíše do šatníku malých holčiček. Že se vyrábějí i v „dospěláckých“ velikostech, je tak trochu škodolibost výrobců. Ono spojení džínů, které rozhodně nepatří mezi formální oblečení, a blyštivé aplikace tak nějak postrádá logiku. A nemá cenu si nic nalhávat – už u třicetiletých žen působí přinejmenším groteskně.

Ultra krátké šortky

Znáte takové ty kraťásky, která končí v polovině zadečku (doslova), takže odhalují prakticky všechno? Tak i ty byste už měla přenechat mladší kolegyni. Nejde ani tak o to, že máte štíhlejší a vypracovanější stehna a zadeček než kdejaká dvacítka, která si tyto šortky obléká, ale ukazovat půlky je zkrátka v určitém věku už trochu trapas.

Tílko bez ramínek

Takový ten kousek bavlny, který sahá od prsou k pasu, dokáže potrápit i velmi mladé dívky. Ale u nich alespoň ještě gravitace nezapracovala tak jako u nás „zralejších“ žen. Vzhledem k tomu, že viditelná ramínka od podprsenky jsou módní faux pas, předpokládá takový top, že pod něj obléknete bezramínkové spodní prádlo, nebo půjdete „naostro“. Jenže u většiny z nás už není dekolt, co býval, a tak nám takové tílko ani nemůže lichotit…

Nepadnoucí podprsenka

A když jsme zmínili spodní prádlo. Dokonale padnoucí podprsenka je základ a měla byste si ji pořídit dřív, než vám bude čtyřicet. Ale právě v tomto věku její důležitost stoupá. Gravitace je neúprosná, a tak se může stát, že nevhodně zvolená podprsenka pokazí, co může. Navíc ta padnoucí zajistí, že budete sebevědomější, budete mít lepší postavení těla a budete vypadat mnohem přirozeněji a elegantněji!

Trika s nápisy

Vážně potřebujete ve svém věku sdělovat světu, že jste „holka s ďáblem v těle“, že „milujete sex a jídlo“ nebo že jste v roce 1992 opustila základní školu? Taková trika noste doma, ale ven už se nehodí. Vy přeci nepotřebujete, aby za vás mluvil nějaký nápis na prsou!

Barevné gumičky a spol.

Také doplňky do vlasů volte s rozumem. Blyštivé skřipce, gumičky hrající všemi barvami, osm pestrých sponek… Pamatujte, že méně znamená více! Jinak totiž hrozí, že budete působit značně infantilně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat