Přírodní výživa pro vaše vlasy. Vsaďte na ingredience z lednice

Naše vlasy potřebují nejen výživu zevnitř, kterou jim dodáváme pomocí stravy, ale také zvenku. Stále více lidí spoléhá spíše na čistě přírodní pomocníky v cestě za krásnými a hlavně zdravými vlasy. Na které vsadíte vy?

Vzpruha pro unavené prameny

Toužíte-li po hladkých a vyživených vlasech, které budou nejen krásné, ale i silné, porozhlédněte se v obchodě (či své lednici) po avokádu. Ještě než ho spotřebujete na guacamole, nechte si ho polovinu pro vlasy.

Půlku avokáda rozmačkejte na kaši, přidejte 2 lžíce kokosového oleje, 1 lžíci medu a 1/4 šálku majonézy (ano i ta může prospívat). Pečlivě promíchejte a naneste na celou délku pramenů. Nechejte 15 minut působit a poté opláchněte a vlasy umyjte. Můžete opakovat jednou týdně.

Výživa pro suché lokny

Trápí vás suché vlasy, které se snadno lámou a vůbec nevypadají zdravě? Povolejte na pomoc obyčejný banán! Rozmačkejte ho a promíchejte s lžícemi olivového oleje (pokud máte v zásobách olej mandlový, pak použijte ten), 3 kapkami levandulového esenciálního oleje a 1 lžící medu.

Tuhle úžasně voňavou masku naneste na poškozené a suché vlasy a nechejte působit čtvrt hodiny. Poté propláchněte a umyjte. I tuto „dobrotu“ můžete vlasům dopřát jednou týdně.

Terapie pro silně poškozené vlasy

Dostaly vaše vlasy přes léto zabrat, nesedla vám barva na vlasy, a tak nyní vaši hlavu „zdobí“ velmi nevzhledné hnízdo silně zničených pramenů? Pak do akce zapojte vajíčka, respektive žloutek. Podle délky vlasů použijte jeden či dva žloutky a k nim 2 (nebo 4) lžíce kokosového oleje a jednu (respektive dvě, podle množství žloutků) lžíci medu.

Promíchejte a naneste na vlasy, nechejte masku kouzlit 30 minut a poté umyjte jako obvykle. Můžete používat jednou až dvakrát týdně.

Záchrana pro mastnou hřívu

Trápí vás rychle se mastící vlasy, které myjete skoro každý den, abyste vůbec mohla „vylézt mezi lidi“? Pak jim zkuste dopřát kúru ze šťávy vymačkané z jednoho citronu, přidejte 1 lžíci medu a 1/4 šálku jablečného octa.

Směsí propláchněte vlasy, vmasírujte lehce do pokožky hlavy a nechte působit asi 30 minut. Postup opakujte jedenkrát týdně.

Kúra pro vlasy plné lupů

Čas od času se s lupy potýká každý, ovšem někoho trápí přece jen častěji a občas je vážně zdlouhavé, než se jich člověk zbaví. Co takhle zkusit tuhle úžasnou ovesnou masku? Smíchejte 1 díl jemně mletých ovesných vloček, plnotučné mléko a trochu mandlového oleje (množství ingrediencí závisí na délce vašich vlasů, respektive na konzistenci masky, jež by měla být dostatečně hustá, aby nestékala z vlasů).

Masku naneste na vlasy, především ke kořínkům, a na pokožku hlavy, kterou směsí jemně masírujte. Nechte 15 minut kouzlit a poté opláchněte a vlasy umyjte, jak jste zvyklí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat