Od hlavy až k patě jako v bavlnce. Nenechte mráz ničit vaši pokožku

19.12.2017 | Krása a móda

Venku minus pět, doma běží naplno ústřední topení. A naše pokožka neví, co dřív. Také máte pocit, že vás v zimě svědí celé tělo, pleť je napnutá a vysušená? Nejste sama. Takhle se studený, ale i suchý a horký vzduch podepisuje na pokožce nás všech. A tak je nutné naučit se o ni pečovat a nepřitěžovat ji nejrůznějšími zlozvyky.

Střídání teplot, štiplavý mráz, studený vítr – nepříznivé počasí se podepisuje na vzhledu naší pokožky, která je obzvlášť v tomto období citlivější a náchylnější k podráždění. Jak správně pečovat o pleť v zimních měsících.

Pokud chcete docílit zdravé a krásné pleti, musíte být připravená jak na teplo domova, tak i na venkovní mráz. Kdykoli se vystavujete razantní změně teplot, vaše pleť trpí a reaguje svěděním, vysoušením a citlivostí. Suchý vzduch způsobuje malé trhlinky, které jsou nejen bolestivé, ale zároveň slouží k nechtěnému ukládání nečistot.

Relaxace ve vaně? Nepřehánějte to

Dopřát si horkou koupel a rozehřát prochladlé tělo je pro některé z nás velice příjemným rituálem v zimním období. Bohužel dlouhodobý pobyt v horké vodě významně přispívá k dehydrataci pokožky, která je v zimě už tak extrémně přetěžovaná. Jednou za čas si raději místo dlouhé koupele dejte rychlou sprchu, která vás zahřeje a nenapáchá tolik škod.

Pokud se budete chtít ponořit do teplé voňavé koupele, sáhněte vždy po pěně obohacené o zvlhčující složky (např. výtažky z aloe vera). Nejen správná volba kosmetických přípravků je důležitá. Po koupeli se podle odbornice na zdraví a krásu Susan Bowerman vyplatí vždy utírat jemným ručníkem a nedrhněte kůži. Díky tomu předejdete zbytečným prasklinkám a hrubým šupinatým místům.

Krém jen po koupeli nestačí

Hydratace pokožky je důležitá a v zimě to platí dvojnásob. Pokud jste majitelkou suché pokožky, nebojte se jí dopřát opakovanou výživu i během dne. Hydratační přípravky nanášejte ihned po koupeli, dokud je pokožka stále vlhká. Vyzkoušejte krémy obohacené o bambucké máslo, olivový či kokosový olej – nejen hezky voní, ale dodají pleti potřebné živiny.

Zvenku i zevnitř

Pokožku je potřeba hydratovat nejen zvenku, ale i zevnitř. Dodržujte pitný režim a vaše pleť vám poděkuje. Slazenými a alkoholickými nápoji žádaného efektu ale nedosáhnete. Vsaďte spíše na neperlivou vodu a neslazené čaje, doporučuje Susan.

Pokud vám nechutná obyčejná voda, zakápněte ji čerstvou citronovou, limetkovou nebo pomerančovou šťávou. Citrusové plody obsahují antioxidanty, které mají pozitivní vliv na vzhled vaší pokožky.

Rty v ohrožení

Vysušené rty, popraskané koutky, opary – rty dostávají v zimě opravdu zabrat. Navíc máme tendenci je neustále olizovat, okusovat, loupat… Stačí ale jedna věc, díky které předejdete zbytečným problémům. Zvlhčete a změkčete rty balzámem obohaceným o SPF ochranný faktor, a to kdykoliv během dne.

Odumřelé šupinky kůže odstraňte šetrným domácím peelingem, který si připravíte sama snadno a rychle – smíchejte lžíci cukru se lžící medu, naneste směs na rty a nechte 15 minut působit. Před opláchnutím rty ještě promasírujte zbylým cukrem.

Využijte sílu noci

Nezapomínejte také na péči o ta místa, která mají tendenci se více vysušovat. Namažte si před spaním lokty, kolena a chodidla. Ráno se probudíte s pokožkou vyživenou a jemnou na dotyk. Ruce jsou vaší vizitkou, proto mějte svůj oblíbený krém na ruce v blízkosti umyvadla a hydratujte je po každém jejich umytí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat