Dopřejte vlasům po zimě vzpruhu a připravte je na jaro

23.03.2018 | Krása a móda

Vlasy a vlasová pokožka dostávají vždy v zimě zabrat. Největším problémem je zejména jejich suchost, poréznost, žádný lesk a to, že vlasy celkově vypadají jako bez života. Během začátku jara tak potřebují extra péči a řádný restart.

Návštěva profesionála

Po zimě zcela určitě neváhejte s návštěvou kadeřnického salonu. Konečky vlasů jsou totiž pravděpodobně vysušené a polámané a je potřeba se jich zbavit. Na jaro je taktéž vhodné zvolit vzdušnější sestřih, který vlasům dovolí více dýchat.

Síla masky

Potýkáte-li se s problémem suchých a porézních vlasů, začněte na pravidelné bázi na vlasy aplikovat hydratační masky, které vám doporučí váš kadeřník.

Vlasovou masku si můžete také připravit doma. Vhodné je používat i avokádo, vaječný žloutek, olivový či kokosový olej. Pro zrychlení růstu vlasů zkuste do pokožky hlavy vtírat olej ricinový, který však kvůli jeho hustotě zřeďte s olejem jiným, například arganovým. Kúru opakujte každý den alespoň po dobu dvou týdnů, následně si dejte týden pauzu a poté opakujte.

Na typu záleží

Základem pro správnou péči o vlasy je samozřejmě i správně zvolený šampon a ostatní vlasová kosmetika podle typu vlasů. Nevíte-li si s výběrem rady, doporučujeme obrátit se taktéž na profesionála, který dokáže typ vlasů určit a na základě toho poradit s výběrem.

Výživa i zevnitř

Pro zlepšení kvality vlasů po zimě je potřeba tělu zajistit i pravidelný přísun vitaminů, a to zejména vitaminu A, C, D a H. Vitamin A je antioxidant, který pomáhá produkovat zdravý maz v pokožce hlavy a pomáhá tak udržovat vlasy hydratované. Jeho nedostatek vede k lámavým vlasům a šupinaté kůži s akné. Vitamin A najdete v mrkvi, citronu, grepu, sladkých bramborách, brokolici, meruňkách ale i v rybím tuku.

Vitamin C souvisí s vývojem a růstem tkání, které jsou důležité pro růst vlasů, a jeho nedostatek může vést k oslabení vlasové struktury. Vitamin C najdete v pomerančích, citronu, limetce, melounu, jahodách, kiwi, ananasu, černém rybízu či v bramborách. Se zdravým cyklem růstu vlasových folikul je spojován vitamin D, který obsahují houby, ryby, vejce a obiloviny.

Co se týče vitaminu H, ten podporuje růst buněk a zabraňuje křehkým a lámavým vlasům. Najdete jej v kvasinkách, celozrnných obilovinách, v rýži či v avokádu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat