Aprílové počasí dokáže potrápit i vlasy. Naučte se je ochránit

07.04.2018 | Krása a móda

Ráno vyjdete z domu s dokonale vyžehlenými vlasy a slunečními brýlemi, odpoledne se vracíte s deštníkem v ruce a zplihlým účesem pod ním. Typický scénář, kterým si během nevyzpytatelného jarního období prošel snad každý z nás.

Pokud však zvolíte odpovídající vlasovou péči, můžete nad aprílovým počasím vyzrát jednou provždy!

Jarní regenerace

Po náročné zimě, kdy péči o své kadeře mnohdy nevědomky zanedbáváme, je nutné dopřát vlasům a pokožce hlavy řádnou regeneraci. Prvním krokem je přitom výběr správné vlasové kosmetiky – zejména takové, která bude určená přesně pro váš daný typ vlasů a vhodná pro každodenní péči.

„V tomto kroku mnoho lidí chybuje, neboť si často určí svůj typ na základě vlastní dedukce, což je v mnoha případech také zcela špatně. Proto pokud chcete svým vlasům opravdu pomoci, poraďte se ohledně výběru vhodného šamponu se svým kadeřníkem. Budete tak mít jistotu, že zbytečně neutrácíte peníze za produkty, které vlasům neprospějí nebo jim naopak ještě více uškodí,“ radí odbornice na vlasovou péči Renata Gacková.

Svůj kosmetický arzenál byste tak měli doplnit o šampon a kondicionér, nejlépe ze stejné řady. „Při šamponování a mytí vlasu dojde k jeho otevření, a pokud bychom v následném kroku nepoužili kondicionér, nedošlo by k jeho uhlazení a opětovnému uzavření. Vlas by tak byl náchylnější na poškození a celkový dojem by působil mdle až nezdravě,“ varuje Renata. Intenzitu vyživení můžete ještě umocnit, necháte-li kondicionér dvakrát týdně působit na vlasech delší dobu obdobně jako hydratační masku.

Pomoc, zase padají

Během jara vypadávají vlasy více než obvykle. Je to dáno zejména výkyvem hladiny hormonů v těle, který vzniká v reakci na kolísavou intenzitu slunečních paprsků. Pokud výraznější ztráta vlasů netrvá déle než dva měsíce, nemusíte se o svou kštici obávat, neboť se jedná o běžný proces.

V opačném případě je vhodné obrátit se na odborníka, který případně vyloučí možná zdravotní rizika a předepíše příslušnou ozdravnou kúru. Nejčastěji však postačí posílit vlasy během toto období speciální péčí pro vypadávání vlasů.

Styling, který vydrží

Jste-li zvyklí mýt si vlasy každý den, patrně se tak neobejdete bez fénu, případně jiných stylingových nástrojů. Aby vlasy vlivem nadměrného tepla nestrádaly, dopřejte jim patřičnou ochranu v podobě thermo spreje či uhlazujícího mléka, zapomínat byste neměli ani na vyživující olej pro vlasové konečky. Následně můžete přidat další stylingové produkty v závislosti na délce vlasů a preferovaném účesu.

Pro všechny typy se však v jarním proměnlivém počasí vyplatí aplikovat kvalitní tužidlo, které vlasům dodá perfektní objem a strukturu, aniž by je slepilo či vysušilo. V obzvláště větrných dnech můžete účes navíc zafixovat lakem na vlasy, ze široké nabídky vybírejte zejména ten s antistatickým efektem, čímž docílíte stabilního účesu bez neposedných a elektrizujících vlasů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat