Vyhněte se trablům se rtěnkou. 9 triků, jak nevypadat jako klaun

Rtěnka dokáže podtrhnout vaši krásu, pokud ji ale použijete chybně, dokáže nadělat i spoustu škody. Na co si tedy dát při její aplikaci největší pozor?

K perfektnímu make-upu rtěnka bezesporu patří. Jenže umí být i pěkná „potvora“, když se nám zrovna nepovede nanést. Jakým chybám se tedy vyhnout, abychom nevypadaly jako klaunové z cirkusu, ale jako dokonalé dámy?

1.    Konturka
Spousta žen podceňuje důležitost konturovací tužky. Přitom obkreslíme-li s její pomocí tvar rtů, zabráníme rozpití rtěnky a make-upu, které se promíchají, což není nic estetického.
Další chybou, které se řada žen dopouští, je přílišný rozdíl mezi barvou rtěnky a konturky. Už nemáme 80. léta, proto by měly být oba odstíny co nejpodobnější.

2.    Rtěnka přesahující rty

Pokud chcete zvětšit opticky objem svých rtů, v žádném případě se nesnažte tohoto efektu dosáhnout pomocí rtěnky, již nanesete i mimo rty. K tomuto účelu se totiž hodí spíše konturovací tužka, již aplikujete přesně na horní linku rtů, a do středu rtů naneste trochu lesku.

3.    Špatná červená
Pravdou je, že červenou rtěnku si mohou dovolit všechny ženy – jen si musejí vybrat ten správný odstín. Pokud si nejste jistá, vyplatí se požádat o radu odborníka (nebo alespoň kamarádku či přítele).

4.    Příliš světlá rtěnka
Rty, které působí až jakýmsi „zmrzlým“ efektem, sice mohou vypadat v časopise zajímavě, ale v reálu se nevyplatí mít rtěnku světlejší než je váš odstín pleti. Ve skutečnosti totiž nebudete vypadat sexy, ale spíše nezdravě. Vyplatí se vsadit spíše na přirozenost.

5.    Černá rtěnka
Opačný extrém. Pokud se nechystáte na maškarní večírek, na černou rtěnku zapomeňte. Chcete-li docílit vamp vzhledu, použijte raději rudou rtěnku.

6.    Nepřirozená barva
Pro všechny modré, zelené a spol. platí to samé co pro výše jmenované. Na digitálně upravených fotkách možná vypadají tyhle odvážné barvy dobře, ale v reálném světě ne.

7.    Příliš matné rty
Na matných rtěnkách není nic špatného, naopak, některým ženám sluší více než ty s efektem lesku. Jenže pokud je celý váš make-up laděný do lesku (oční stíny a tvářenka s třpytem), mohla by matná rtěnka váš vzhled „rozbít“. Je proto potřeba mít na paměti, že i rtěnka musí korespondovat se zbylým make-upem.

8.    A co hydratace?
Bez ohledu na krásu nebo cenu rtěnky – zdravé rty budou vždycky vypadat lépe než rty okoralé, dehydratované. Nespoléhejte jen na rtěnku, i když výrobce tvrdí, že je hydratační, a nejste-li nalíčené, rty pravidelně ošetřujte balzámem.

9.    Beze změny
Pokud používáte jeden odstín rtěnky 20 let, svědčí to sice o věrnosti, ale nijak zvlášť o vaší kreativitě. Pamatujte, že některé barvy se hodí na den, jiné na večer, v létě nám sluší jiný odstín než v zimě apod. Nebojte se najít si více „svých“ barev!
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat