6 kroků ke krásnější pleti. Začněte ještě dnes!

Stárnout s grácií a bez pomoci plastického chirurga je asi snem mnoha žen. Dosažení takového snu ale není zcela "bez práce". My jsme pro vás připravili šest jednoduchých pravidel, která vám v boji časem mohou dát náskok.

Pravidlo číslo 1: Čištění a vhodná kosmetika

Každodenní večerní rituál odstranění mape-upu a nečistot po celém dni je v péči o pleť nutnost, stejně jako používání nočního i denního pleťového krému. Vybrat správnou kosmetiku, která vyhovuje všem individuálních ženských potřebám je alchymie. Vybírejte proto své kosmetické pomocníky pečlivě. Náš životní prostor je přeplněn alergeny a toxiny, není tedy náhodou, že kvalitní výrobky špičkových firem jsou prosty parfemace a nejsou přibarvovány. V případě kosmetiky se nebojte připlatit za kvalitu. O radu můžete poprosit odborníka tedy dermatologa nebo zkušenou kosmetičku.

Pravidlo číslo 2: Pouze kosmetika nestačí

Aby pleť byla opravdu zdravá a krásná je třeba ji vyživovat a pečovat o ni nejen z venku, ale také zevnitř. Toho docílíte dodržováním několika jednoduchých pravidel.

NEPŘEHLÉDNĚTE: 10 výrobků, bez kterých se v zimě neobejdete

Pravidlo číslo 3: Spěte dostatečně

Během spánku regeneruje tělo i mysl a pokožka nabírá na svěžesti a kráse. Najděte si v dnešní uspěchané době dostatek času na spánek. Obecně se doporučuje spát 7–8 hodiny denně, ale potřeba délky spánku se mezi lidmi liší. Spěte tedy tolik, kolik potřebujete.

Pravidlo číslo 4: Dodržujte zdravý životní styl

Zahoďte cigaretu, kávu vyměňte za dostatek spánku, místo čokolády zvolte ovoce, zařaďte do svého jídelníčku zeleninu a občas si protáhněte tělo na kole, v posilovně nebo jen doma u televize. Výsledky se dostaví okamžitě!

Pravidlo číslo 5: Hodně pijte

Nedostatek vody urychluje stárnutí pleti tedy vznik vrásek a celkovou ochablost pokožky. Bylo dokázáno, že pravidelný příjem tekutin může proces předčasného stárnutí pleti nejen zastavit, ale také výrazně vylepšit dosavadní stav pleti. Denní příjem tekutin by měl obsahovat alespoň 2 litry především stolních a minerálních vod či bylinkových čajů.  Tyto tři nápoje jsou opravdovou studnicí mládí.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Praktické rady, jak se zbavit černých teček na nose

Pravidlo číslo 6: Chraňte se před UV paprsky

Pokud patříte mezi ty, kteří sluníčko ke svému spokojenému životu potřebují, nezapomeňte se chránit před UVA a UVB paprsky. Mnohem nebezpečnější z této dvojice jsou UVA paprsky. Pronikají hluboko do kůže, až do dermis, kde způsobují předčasné stárnutí, vrásky, pigmentové skvrny a další nedostatky pokožky. UVA tvoří až 95 % všech paprsků, které naše kůže přijme. Lidské tělo proti nim nemá přirozený systém ochrany, proto velmi často dochází ke skrytému poškození pokožky. I tyto paprsky hrají významnou roli při vzniku rakoviny kůže. Chraňte se proto kosmetikou s ochranným faktorem (SPF) nejméně 30. Chránit pokožku nezapomínejte ani v chladnějších měsících v roce, sluníčko přece svítí vždy.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o pleť? Nevíte si rady s líčením? Zeptejte se zdarma naší kosmetičky ze salonu Carpe Diem!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat