Celulitida jako nepřítel žen. Proč ji muži nemají

06.05.2018 | Krása a móda

Uvažovali jste někdy o tom, proč muži nemají celulitidu? Statistika uvádí, že 98 % lidí s celulitidou jsou ženy. Na mužskou populaci postiženou celulitidou nespravedlivě zbývají 2 %! To je obrovský rozdíl. Co ho vlastně způsobuje?

Estrogen a celulitida

 Studie ukazují, že se celulitida zhoršuje spolu se stoupající hladinou estrogenu. Muži nemají tolik estrogenu jako ženy, takže riziko, že budou mít celulitidu je téměř nulové.

A proč ji najdeme především na stehnech a hýždích? Tuk v ženské střední části je totiž více regulován hormony a ne metabolismem. Ženy produkují více estrogenu, jelikož je hnacím motorem jejich reprodukčního systému a ten leží ve střední části ženského pohlavního ústrojí. 

Málo pohybu i geny

Celulitidu tedy můžeme dát za vinu ženskému hormonu. Ale není to jen ten, kdo její vznik a viditelnost podporuje. Také ochablé svalstvo z nedostatku pohybu, přebytečný tuk a špatný krevní oběh nám vykreslují do hýždí ty nenáviděné ďolíčky.

I geny hrají v této problematice svoji roli. Pokud víte, že vaše babička i maminka mají celulitidu, s největší pravděpodobností se bude týkat i vás. To je také důvod, proč se celulitida netýká jen žen silnější postavy. Dokonce i u padesátikilových modelek se s celulitidou setkáváme velice často.

Jak s ní zatočit?

Pokud už celulitidu máte, nejspíš se jí už zcela nezbavíte. Můžete jí ale zredukovat natolik, že bude sotva viditelná. Základem všeho je zdravá strava, redukce přebytečného tuku a dostatečný příjem tekutin. Zní to jako klišé, protože jak se zdá, výše zmíněné je lékem snad na všechno.

Kromě toho, že budete cvičit a pokusíte se minimalizovat podkožní tuky, pomožte v boji proti celulitidě svému tělu masážemi. Ve sprše střídejte teplotu vody a pomocí masážní rukavice stimulujte krevní oběh.

Pijte! Celulitida vzniká také díky přebytečné vodě, kterou si tělo drží a nevyplaví ji jinak, než když budete poctivě dodržovat pitný režim. Dostatek tekutin také hydratuje vaši pokožku, která bude vypnutá a hladká.

Pokud máte dojem, že jste pro redukci problému udělaly maximum a stále nejste s výsledkem spokojená, nebojte se požádat o pomoc lékaře. V dnešní době je mnoho možností, kterých při problémech s celulitidou můžeme využít. Dokonce i takovou liposukci umí už chirurgové provádět šetrně a na počkání.

Využít můžete také ultrazvuk, který naruší a odbourá tukové buňky, které se následně vyplaví ven z těla. Po ultrazvukové proceduře zajděte na kůru rázových vln, které za pomoci akustických vln vstupujících do těla vytváří nová kolagenní vlákna, zpevňují ochablá místa a výsledný efekt perfektně doladí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat