Dáma v rudé. Naučte se co nejlépe nosit červenou rtěnku

Konečně jste našla odvahu propadnout módnímu trendu červených rtěnek, ale pořád si nejste tak docela jistá, jak s touhle kosmetickou klasikou naložit? Nebojte, je to snazší, než jste si myslela. stačí se držet několika pravidel.

Ta pravá pro mě

Koupit rudou rtěnku, která vám opravdu sedne, občas není jen tak. Je třeba brát především ohled na tón pleti a podle něj volit odstín. Pomoci si můžete barvou očí – pokud vás totiž příroda obdařila zelenýma či modrýma očima, nejspíš máte chladný a světlý tón pokožky, což znamená, že byste se měli porozhlédnout po červené rtěnce s modrým podtónem a vyhýbat se těm s podtónem oranžovým. Naopak hnědoočky (se světle i tmavě hnědýma očima) mají spíš teplý tón pleti, a tak jim rudá rtěnka s oranžovým či hnědým základem bude slušet.

Linka je základ

Při líčení nezapomínejte použít linku, kterou obkroužíte rty. Jedna si zajistíte, že vám rtěnka déle vydrží, jedna předejdete jejímu „rozpití“ do okolí rtů (rozmazaná rtěnka je faux pas vždy, ovšem u žádné to nevynikne tak jako právě u rudé).

Co dál?

Rudé rty jsou samy o sobě tak výrazným líčením, že snaha vyrovnat se jim i při make-upu na dalších částech obličeje by mohlo skončit hodně nepovedeným vzhledem. Proto líčení stáhněte na minimum. Na oči si vystačíte s klasickou linkou či nenápadnými a přirozenými stíny a řasenkou. Tváře pak jen lehce zdůrazněte zdravíčkem (byla by chyba tvářenku vynechat, nicméně by měla působit zcela přirozeně). Zkrátka nechejte rty pěkně vyniknout!

Jemná péče

Aby vaše rudé rty opravdu vynikly, musejí být krásné i před nalíčením. A to znamená, že se vyplatí o ně opravdu pečovat. Především jim dopřávejte pravidelnou hydrataci v podobě balzámu na rty, jednou až dvakrát denně je ošetřete pomocí jemného peelingu (můžete si jej vyrobit i doma z jemného cukru a medu). Pamatujte, že rozpraskané rty nezachrání sebekrásnější odstín rtěnky!

Pohled do šatníku

Všimla jste si někdy, jak dokonale vyniknou rudé rty nejen na přirozeně nalíčeném obličeji, ale také v kombinaci s jednoduchými a základními barvami či vzory oblečení? Pokud totiž bude váš outfit hrát všemi barvami, rudá rtěnka zanikne, což je škoda. Zkuste proto vsadit spíše na jednoduchou eleganci – černou, bílou, ale také další barvy, které nechají červené rty pěkně vyniknout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat