Luxus pro oči – testovali jsme oční krémy

Pleť v okolí očí je velmi citlivá a tato oblast je jako jedna z prvních zasažena vráskami. Proto se vyplatí o ni pečovat. Očních krémů je na našem trhu celá řada a možná chvíli potrvá, než najdete ten, který vám bude vyhovovat nejvíce. My otestovali čtveřici luxusních krémů. A jak to dopadlo?

Které krémy jsme testovali

Clinique anti-gravity firming eye lift; 15 ml; cena se pohybuje od 899 do 1150 Kč
Dermaheal Cosmeceutical oční krém proti vráskám; 15 ml; cena okolo 1390 Kč
Estée Lauder Re-nutriv oční krém; 15 ml; cena od 1990 do 3199 Kč
Vichy vyhlazující krém proti vráskám v okolí očí Liftaktiv CxP; 15 ml; cena od 458 do 640 Kč

Kdo testoval

Zorka (redakce): Musím přiznat, že ačkoli oční krém vlastním (ale žádnou z výše uvedených značek), použiju ho tak dvakrát do měsíce. Takže během testování se okolí mých očí nejspíš nestačilo divit, protože tolik péče v životě nedostalo. Trochu jsem se bála, jak bude můj obličej takovou zátěž zvládat, protože mám hodně citlivou pokožku, a kdykoli jsem musela změnit krém, byl to trochu horor. A teď jsem v krátkém časovém intervalu měnila rovnou čtyři… Ale musím říct, že se neobjevil jediný problém – přece jen jsou testované značky zárukou kvality.

Katka (čtenářka):
Oční krém používám asi poslední dva roky, ale jen takový obyčejný, testované značky jsem nikdy nevyzkoušela (nejspíš hlavně z ekonomických důvodů). Mám spíš suchou pleť, na které se vrásky dělají dříve, a tak krém používám opravdu poctivě, protože jsem už první jemné vrásky objevila. Navíc mě okolí očí občas nepříjemně svědí, naštěstí po použití krému se to obvykle uklidní. Během testování jsem ale tenhle problém vůbec neměla.

Jak jsme testovaly

S Katkou jsme se dohodly, že budeme vždy dva týdny testovat dva krémy (na každé oko jeden). Krémy jsme nanesly vždy ráno a večer, každé oko mělo „vyhrazené“ svůj vlastní krém. A aby se to nepletlo, testovaly jsme v pořadí podle abecedy.

Protože po dvou týdnech se těžko prokáže, jestli by případné vrásky zmizely, zaměřily jsme se hlavně na to, zda se krém dobře vstřebává, zda má příjemnou konzistenci, jak se nanáší, zda nezanechává mastný film nebo nepříjemný pocit okolo očí, zda se hodí pod make-up, ale také jak vypadá či jak je praktické jeho balení.

V závorkách u závěrečné známky najdete hlavní důvody, za co jsme s Katkou strhávaly krémům body.

Clinique anti-gravity firming eye lift

Zorka: V klasické dózičce na krém vidím jednu velkou nevýhodu – i když si člověk umyje ruce, stejně nemá jistotu, že do krému nezanese nějaké nečistoty a mikroorganismy. Navíc já mívám občas delší nehty a pak mám s takhle malým balením krémů problém. Nicméně plusové body připisuji za barevné provedení. Na zelenou jsem zatížená a ta na víčku se opravdu povedla. Jen je škoda, že na leštěném víčku je vidět každý otisk prstu. Líbí se mi i matně průhledná dóza.

Krém je poměrně hutný, vzhledem k tomu, že mám smíšenou pleť, nejsem na takhle těžké krémy zvyklá a trochu jsem se bála, ale okolí očí je dost specifická oblast, takže tam trochu hutnější krém nevadí. Překvapilo mě, jak rychle se vstřebává a po mastném filmu, kterého jsem se trochu obávala, nebylo ani památky. Pokožka je po něm hezky jemná. S make-upem také nebyl problém.
Hodnocení: 2 (hlavně za obal)

Katka: Obal krému je tradiční, kovově zelená barva mu dodává trochu luxusní nádech. Raději používám na krémy špachtličku, abych je nezničila nečistotami (i když ani tak není jistota 100%).

Krém není výrazně parfémovaný, což oceňuji, protože se snažím, aby ve výrobcích, které používám, bylo co nejméně takovýchto přísad. Konzistence je příjemná, i když trochu mastnější, než bych čekala. Ale jinak jsem byla spokojená, i když si nejsem jistá, že bych si krém za ty peníze koupila.
Hodnocení: 2- (za obal a vyšší cenu)

Dermaheal Cosmeceutical oční krém proti vráskám

Zorka: Tenhle krém si mě získal na první pohled balením. Jednak se jasně červenou barvou krásně vyjímal na poličce v koupelně, jednak chválím praktický pumpičkový aplikátor – ke krému se nedostanou žádné nečistoty, člověk nemusí nic šroubovat mastnými prsty, zkrátka v tomhle ohledu bych dala podtrženou jedničku.

Krém má o něco lehčí konzistenci, rychle se vstřebává a nezanechává v okolí očí žádný nepříjemný film a pleť je příjemně vláčná. Pod make-up se hodí bez potíží. Mimochodem, v ranním shonu se mi nedopatřením povedlo nanést trošku krému i do oka a vůbec nepálil…
Hodnocení: 1

Katka: Červenou barvu úplně zbožňuju, takže obal se mi moc líbil. Také dávkování mi přijde hodně praktické, člověk nepotřebuje do krému sahat ani prstem, ani špachtličkou, takže se do něh nedostanou bakterie.

Vyhovovala mi i konzistence, člověk za chvíli o krému ani nevěděl. Pleť byla hezky jemná, musím přiznat, že si mě tenhle krém rychle získal, i když cena je na moje možnosti pořád dost vysoká. Ale umím si představit, že na takový krém bych si dokázala šetřit.
Hodnocení: 1- (za vyšší cenu)

Estée Lauder Re-nutriv oční krém

Zorka: S dózičkou je stejný problém jako u krému Clinique – musíte do krému sahat prsty, což nepovažuji za příliš praktické. Co se barevného provedení týče, vím, že se zlatá obecně spojuje s luxusem, ale mně přijde tahle asociace malinko prvoplánová (tak dobře, přiznávám, že zlatou nemám příliš v lásce, ale zrovna hodnocení barevného provedení je hodně subjektivní věc).

Konzistence je opět poněkud hutnější, ale po nanesení se krém rychle vstřebá a pleť zůstane krásně hladká a vypnutá, bez mastného filmu. S make-upem rovněž nebyl problém. Krém je výrazně dražší než ostatní testované, ale musím říct, že pro takový finanční rozdíl nevidím žádný vážný důvod (možná je to do jisté míry způsobeno tím, že jsem nepoužívala krém dlouhodobě a zatím nemám takové problémy s vráskami).
Hodnocení: 2- (za prvoplánový obal a vysokou cenu)

Katka: Balení si mě získalo, tedy až na to, že opět musím používat špachtličku (za to budu muset bohužel „strhnout body“), abych na krém nesahala přímo. Barevně je totiž obal krásně sladěný, úplně září.

Krém je opět trochu těžší, ale na pokožce hodně příjemný, krásně se roztírá i vstřebává. Měla jsem z něho opravdu dobrý pocit. Jen se trochu bojím, že pro mě zůstává v kategorii drahých, nedostupných výrobků, což je škoda.
Hodnocení: 2 (za vysokou cenu)

Vichy Liftaktiv CxP

Zorka: Obal v podobě tuby je podle mého dobrý nápad – je to takový kompromis mezi pumpičkou a klasickou dózou. Balení Vichy ve mně vždycky vzbuzuje pocit, že se jedná spíš o nějaký lék z lékárny než o kosmetiku (což bude nejspíš záměr), ale rozhodně to není na škodu.

Konzistence krému je příjemná, o trochu lehčí než je obvyklé, krém se rychle vstřebává, zanechává pleť jemnou. Hodí se i pod make-up. Sympatická je i cena.
Hodnocení: 1- (za nenápaditý obal)

Katka: Nemám moc ráda krémy v tubě. Vím, že z hygienického hlediska je to asi praktické, ale mám pocit, že tuba se hodí na zubní pastu a nejrůznější mastičky, ne na luxusní krém. Navíc ji nepovažuji za příliš praktickou, protože se musí stavět na uzávěr (a není to nijak stabilní poloha), jinak, když krém dochází, musí se neustále sklepávat, aby se z tuby dostal. Ani barevně není obal nijak nápaditý, ale aspoň není přeplácaný.

Samotný krém je hezky jemný, nezanechává na pleti nepříjemný film. Musím říct, že je to příjemný poměr mezi kvalitou a cenou.
Hodnocení: 2- (hlavně za nepraktický obal)

Vítězem testu očních krémů se s přehledem stal Dermaheal Cosmeceutical oční krém proti vráskám!

Komentář redakce: Oční krém Dermaheal obsahuje jako jediný růstové faktory dále obsahu peptidy, vitamin E, kyselinu hyaluronovou a přírodní výtažky. Toto komplexní složení dokáže efektivně bojovat proti vráskám okolo očí, které jsou viditelné jako první známky stárnutí. Oční krém Dermaheal je doporučován dermatology.


Výhoda aplikátoru je, že se do krému nedostanou žádné nežádoucí látky, které by mohly ovlivnit účinnost krému.

Děkujeme odvážné čtenářce Katce, že se testu zúčastnila! A pokud se chcete i vy zapojit do našich redakčních testů, neváhejte nám napsat na redakce@bety.cz!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat