Toužíte po změně? Vyzkoušejte barevné kontaktní čočky

10.09.2018 | Krása a móda

Kdo má zelené oči, chce modré, kdo má modré, chce hnědé a tak dále. V dnešní době můžete mít cokoli a změnit barvu očí je otázka minuty. Nové vizáže můžete jednoduše dosáhnout pořízením kontaktních čoček. Jaké si vybrat a jak s nimi zacházet?

Dioptrické i obyčejné

Kontaktní čočky dávno nejsou pouze pro lidi trpící oční vadou. Barevné verze jsou k dostání i bez dioptrií, a tudíž jsou vhodné i pro naprosto zdravé oči. Nic vám tedy nestojí v cestě za vytouženým vzhledem.

Co se týče těch dioptrických, záleží na vadě oka, kterou máte. Zkušený oční lékař vám ale jistě rád poradí, které pro vás budou nejvhodnější, a dá vám vybrat ze široké škály barev.

Ti ostatní si je mohou snadno pořídit ve větších optikách, některých lékárnách nebo v internetových e-shopech, kde se dají koupit již od 300 Kč za pár.

Jaké jsou možnosti?

Na trhu jsou k dispozici čočky mnoha barev i výrobců a výběr je čistě na vás. Vyrábějí se dobarvující, krycí, rozjasňující a dokonce i s obrázky.
Dobarvující čočky jsou určeny především majitelům světlých očí. Podporuje přirozenou barvu oka a zvýrazňuje jeho sytost.  

Rozjasňující čočky jsou určeny jak pro světlé oči, tak i pro tmavé. Jedná se o čočky, které nejsou nijak barvené, nýbrž mají vrstvu perleťového lesku, které činí oči zářivější a celkově rozjasní váš pohled, který působí třpytivým dojmem.

Krycí kontaktní čočky jsou určené majitelům světlých i tmavých očí a zcela překryjí původní barvu duhovky. Pokud tedy toužíte po úplné změně barvy, toto je pro vás správná volba.

Obrázkové čočky jsou spíše pro občasné nošení. Tyto kontaktní čočky disponují silnou vrstvou barvy, která dokonale zakryje duhovku vybraným motivem. Střed čočky je prázdný, aby zůstala zachována viditelnost skrz čočku. Vlivem velké vrstvy barvy jsou však čočky poměrně silné a je možné, že budete mít při jejich nošení pocit cizího tělesa v oku.

Jak o ně pečovat?

Čočky lze zakoupit měsíční, čtvrtletní nebo roční. To znamená, že je můžete nosit po uvedenou dobu, každý den, ale nejsou určené pro přespávání. Večer je z oka vždy vyndejte, opláchněte speciálním roztokem na čočky a uložte do roztokem naplněného pouzdra. Tím dosáhnete dokonalé čistoty a zamezíte jejich vysušování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat