Nejvyšší čas na výměnu kosmetiky. Připravte se na chladné dny

07.11.2018 | Krása a móda

Chladné a sychravé počasí má vliv i na naši pleť, která je v tomto období mnohem více namáhaná. Je proto vhodné před zimou pozměnit obsah vaší kosmetické taštičky. Co by vám v ní nemělo chybět a co naopak vyřadit úplně?

Napravte škody

Po létě je pokožka vysušená od slunce, vody a klimatizace a je třeba obnovit její rovnováhu. Zaměřit byste se měly na její vyživení a hydrataci. Největší efekt má vždy výživa zevnitř. Tudíž je na místě především doplnění vitamínů. O ostatní se již postará vhodně zvolená kosmetika.

Pleťový krém

Na podzim byste měly vyřadit lehké letní krémy a zvolit hutnější variantu, která nebude obsahovat vodu. Především ráno a při chladném počasí může voda obsažená v pleťovém krému napáchat velké škody. Raději zvolte alternativu obohacenou o přírodní oleje, které vaši pleť vyživí a nebudou ji vysušovat.

Balzám na rty

Co by ve vaší kabelce nemělo na podzim nikdy chybět je balzám na rty, který oceníte zejména při chladných a větrných dnech. Ideální je balzám s vitamínem E, který rty změkčuje a hojí drobná poranění. Pokud používáte rtěnky, vyhněte se používání matných odstínů, které rty vysušují více, než ty lesklé. I rtěnku se snažte vybírat tak, aby obsahovala hydratační složky.

Krém na ruce

Krém na ruce by měl v sychravém ročním období jakým je podzim rozhodně patřit do povinné kosmetické výbavy. Ideální jsou opět krémy, které neobsahují vodu. Skvělé jsou například krémy s obsahem měsíčku, bambuckého másla nebo kokosového oleje. 

Čas na nový šampon

Nesmíme zapomínat ani na své kadeře, které v podzimním období netrpí o nic méně, než vaše pokožka. Ideálním pomocníkem jsou vlasové oleje, které je rychle vyživí a zabrání dalšímu vysoušení. Vhodné je také pravidelné používání vlasové masky, kterou byste měly používat alespoň jednou týdně. Šampon a kondicionér vybírejte ve variantě pro poškozené vlasy a vhodným doplňkem je sérum pro vlasovou pokožku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat