Termoprádlo pomůže jen když se správně nosí

08.02.2021 | Krása a móda

Bez termoprádla snad během zimy už nikdo neumí fungovat, proto téměř každý z nás nějaký ten kousek doma má. Ale jen málokdo jej umí správně používat a spoustu z nás jej nosí špatně.

Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se lidé dopouštějí?

Nepřiléhá

Aby mohlo být funkční prádlo opravdu funkční, je potřeba, aby pořádně přiléhalo k tělu a mohlo pomocí knotového efektu odvádět pot z vašeho těla do další, savé vrstvy. Funkční termoprádlo bývá velmi elastické, a proto se nemusíte bát, že by vás někde škrtilo. Neobjednávejte tedy zbytečně větší velikost.

Funkční triko mám, dál už je to fuk

Dalším a velice častým omylem je přesvědčení, že na spodní funkční vrstvu můžete obléknout cokoli. Pokud však jako vrchní, nebo střední vrstvu zvolíte materiál, který je neprodyšný, koledujete si o přehřátí, nebo naopak prochladnutí. Pokud jste se rozhodli investovat do kvalitního termoprádla, sestavte si soupravu ideálně od jedné značky, která bude vzájemně kompatibilní, a vy dosáhnete nejlepšího výsledku.

Rozlišujte použití

Stejně jako u běžného oblečení, nabízí se funkční oděvy s různou gramáží, zaměřením na konkrétní využití či sport a také určením, zda jsou vhodné pro zimní nebo letní období. Rozhodně neplatí, že jedny funkční kalhoty poslouží v létě na běhání a potom v zimě na snowboard. Pokud chcete skutečně z materiálu „vymáčknout“ maximum, řiďte se doporučením výrobců.

Koukejte na složení

Kvalitní termoprádlo můžete poznat už podle štítku. Pokud se ve složení materiálu objevuje bavlna, rozhodně se nejedná o funkční prádlo, bavlna pohlcuje tekutiny, čímž způsobí, že vás po nasáknutí potem začne studit a také dost zapáchá. O něco lepší je prádlo s polyesterem, který má lepší schopnost odvádět tekutiny, ovšem podobně jako bavlna, začne materiál poměrně rychle zapáchat. Nejlepší vlastnosti z umělých materiálů má polypropylen. Díky pevným vláknům je velmi odolný, má téměř nulovou nasákavost, naproti tomu skvěle odvádí vlhkost. Také nezapáchá. Cena je však o poznání vyšší, než u výrobků z polyesteru.

Pokud máte raději přírodní materiály, je ideální volbou oblečení z merino vlny. Jedná se o extra jemnou vlnu, která má jedinečnou vlastnost, že hřeje, i když je mokrá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:52
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:49
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat