Naučte se správně používat korektor. Pomůže vám omládnout

07.03.2019 | Krása a móda

Korektor je skvělá věc. Dovede zamaskovat nevzhledné pupínky, červené skvrny, jizvy i jiné nedokonalosti, které nás na tváři mohou trápit. Abyste se však vyhnuly flekům nebo s jeho pomocí nedostatky ještě více nezviditelnily, je nutné ho používat správně.

Výběr korektoru

Základem všeho je výběr správného korektoru. Existují korektory tekuté, pěnové i tuhé, konzistencí i balením připomínající rtěnku. V první řadě je nutné si rozmyslet, k čemu korektor chcete použít. Pokud vám jde o zakrytí kruhů pod očima, volte raději tekutější korektor se žlutavým nádechem. Pokud byste pod oči použily korektor hutnější konzistence, zbytečně byste zvýraznily jemné vrásky. Samozřejmě, čím tekutější korektor je, tím méně kryje. Proto naopak není tato verze vhodná pro zakrývání pupínků.

Maskování drobností

Pokud chcete korektorem zamaskovat pupínek na bradě, výraznou pihu nebo podobnou drobnost, použijte tužší korektor a naneste jej přímo na určené místo. Pomocí štětce nebo prstů korektor vklepejte do kůže a zapracujte ho do ztracena.

Korektor můžete nanášet rovnou na podkladový krém, ale není chybou, když jej použijete až na samotný make-up. To, že se zásadně používají pod něj, je zažitý mýtus.

Konturování obličeje

Pokud chcete korektor použít pro vykonturování obličeje, myslete na to, že se vyrábějí matné a s velkou krycí schopností. Pakliže jej nanesete na větší část obličeje, mohly byste nechtěně docílit velice nepřirozeného vzhledu. Je proto nutné make-up doladit tvářenkou či bronzerem a celkový dojem podpořit rozjasňovačem.

Kruhy pod očima

Jak jsme již upozornili, na kruhy pod očima používejte lehčí a krémovější korektory. Pokud máte kruhy pod očima tmavé, sáhněte po korektoru se žlutým nádechem, který je pro tento účel ideální. Dávejte si pozor, abyste korektoru nepoužily zbytečně moc. Při použití většího množství korektor ulpívá v mimických vráskách a ty jsou pak mnohem výraznější.

Červené fleky

Pokud vás trápí začervenalá pokožka obličeje, použijte na tato místa korektor v zeleném odstínu. Zelená barva začervenání zneutralizuje a make-up je pak spolehlivě zakryje.

Pozor také na suchá místa v obličeji, které korektor spolehlivě zvýrazní. Nejprve odstraňte olupující se kůži peelingem a teprve potom pracujte na make-upu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat