Neobvyklá využití kurkumy. Odstraňuje lupy a mírní strie

Skrývá se v nějaké z vašich kořenek i kurkuma? Pak byste měli vědět, že tahle ingredience vám nepomůže jenom při vaření. S její pomocí se totiž můžete definitivně zbavit akné i vyrážek!

Jste přesvědčení o tom, že kurkuma najde uplatnění jenom při ochucování pokrmů? Pravda, jedná se sice o koření, ale to zdaleka ještě neznamená, že se hodí jenom do hrnce. Indický šafrán vykazuje antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, přičemž obsahuje 300 různých typů antioxidantů. Díky tomu platí nejen za všestranného léčitele, ale i kosmetického pomocníka. Jaké trable s vizáží dokáže „žluté zlato“ vyřešit?

Akné? Tak s tím se rozlučte

S rudými pupínky už dávno nebojují jen dospívající. Toto chronické onemocnění kůže zasahuje miliony a miliony lidí po celém světě, a vůbec mu nezáleží na věku ani pohlaví. Víte o tom svoje? Vsaďte na zmíněný poklad s dlouhou tradicí, který je famózním prostředkem na mastnou pleť. Stejně efektivně ovšem působí i proti akné i nejrůznějším ekzémům, jelikož zmírňuje zánětlivost. Smíchejte tedy kurkumu s vodou, čímž vznikne konzistence pasty. Pravidelná aplikace přímo na problematická místa přinese výsledky co nevidět.

Strie. I ty se dají podstatně vylepšit

Mocná ingredience typické chuti vám přijde k duhu i v případě, že bojujete se striemi. No vážně! A úplně nejlépe funguje, seznámíte-li ji s grahamovou moukou a jogurtem. Získané „pomazání“ nanášejte na postižené oblasti formou lehké masáže, následně nechte působit alespoň půl hodiny. Čím častěji budete tuto kúru opakovat, tím lepší odezvy se dočkáte.

Konec lupů, které vás deprimují

Zřejmě se všichni shodneme na tom, že lupy rozhodně nejsou vítanou návštěvou. Pomineme-li vizuální stránku, zpravidla jde o svědivou patálii, která jednoho dohání k šílenství. Už jste slyšeli o tom, že jejich častou příčinou bývá nadměrný stres? Ve hře jsou však i špatné stravovací návyky nebo používání nevhodné kosmetiky. Na každý pád se jako první pomoc nabízí právě kurkuma. Její čajová lžička v kombinaci s čtvrt šálkem olivového oleje vás nežádoucí „ozdoby“ zbaví! Zejména tehdy, ošetříte-li si tímhle zlepšovákem pokožku hlavy před každým mytím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat