Proč je důležité znát svůj typ pleti a jak ho odhalit

08.03.2019 | Krása a móda

Naše pleť je v mnoha případech zrcadlem našeho zdraví a díky nejrůznějším změnám můžeme zaznamenat, že je s naším tělem něco v nepořádku. Někdy je však problematická pleť známkou toho, že se o ni jen špatně staráme nebo jsme ji jednoduše dostali do vínku. Abychom se vyhnuly nepříjemným potížím, je třeba vědět, jaký typ pleti máme, a na základě toho zvolit správnou péči.

Papírový test

Odhalit, který typ pleti máte vy osobně, není vůbec složité. K tomu, abyste to zjistili, vám postačí obyčejný papírový ubrousek. Rozdělte ho na jednotlivé vrstvy a jemně přitlačte na obličej. Pokud se na ubrousku neobjeví žádná mastná skvrna, je vaše pleť suchá. Jestliže na ubrousku zaznamenáte mastné skvrny na čele, nose a bradě, je vaše pleť smíšená, pokud nacházíte mastné stopy i na částech ubrousku, které jste přiložily na tváře, máte pleť mastnou. Normální pleť se projevuje také nepatrnou mastnější stopou, ale ubrousek v daném místě neprosvítá jako u té mastné.

Suchá pleť

Suchá pleť nedokáže odolávat všem negativním vlivům, jako ty ostatní, a proto také rychleji stárne. Dříve se objevují drobné vrásky a je také náchylná k začervenání a olupování kůže.

Takovou pleť je třeba pravidelně hydratovat. Hodně pijte a rozhodně se vyhýbejte jakýmkoli přípravkům, které obsahují alkohol, který by pleť ještě více vysušil. Používejte hydratační krémy, masky a oleje a dvakrát do týdne ji očistěte pomocí peelingu, který pleť zbaví šupinek staré kůže.

Při líčení používejte bázi nebo krém pod make-up, abyste zabránily jejímu vysušování a stejně tak i samotný make-up vybírejte s hydratačním účinkem.

Smíšená pleť

U smíšené pleti se mastnota koncentruje do středu obličeje, na čelo, nos a bradu. Pokud jde o každodenní péči, je třeba rozlišovat, zda je okolí mimo T-zónu suché nebo mastnější. Podle toho volíme i vhodnou péči a kosmetiku.

V mastnější části obličeje pečlivě dbejte na její pravidelné čistění. Když pokožku zbavíme přebytečné mastnoty, použijeme krém, který je vhodný pro typ okolní pleti. Pokud je zbytek obličeje suchý, použijeme lehčí hydratační krém.

Mastná pleť

Mastná pleť je lesklá a náchylná k tvorbě akné a ucpaných pórů, proto je důležité pleť pravidelně čistit a zbavovat ji nadměrné mastnoty. U výběru kosmetiky buďte opatrné a vybírejte takovou, která neobsahuje oleje. Dekorativní kosmetiku volte spíše v matné verzi a pudrových odstínech.

Výhoda mastnější pokožky je v jejím pomalejším stárnutí. Vrásky se tvoří pomaleji a pleť je pružnější.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat