Jak na zdravé nehty a perfektní manikúru

14.04.2019 | Krása a móda

Snad každá žena by chtěla mít krásné ruce s dokonale pěstěnými nehty. Dosáhnout toho však nemusí být nutně složité ani nemožné. Stačí se svým rukám věnovat pár minut každý den a při úpravě nehtů dodržet správný postup.

Výživa je zásadní

Neexistují krásné a zdravé nehty bez dostatku vitaminů a minerálů, které lze snadno získat z vyvážené stravy. Ruce jsou nejčastějším ukazatelem, že je s naším tělem něco v nepořádku. Pro pružné a pevné nehty je důležitý především vitamin E. Ten najdeme v listové zelenině, mléčných výrobcích a nezanedbatelné množství obsahují i ořechy. Dalším nezanedbatelným zdrojem zdraví pro vaše nehty jsou vitaminy skupiny B. Ty najdete například v droždí, vnitřnostech, sýru, vejcích, chřestu, mrkvi nebo třeba v mléce.

Chraňte je

Ať děláte cokoli, co by mohlo vaše nehty poškodit nebo oslabit, vždy používejte rukavice. Zejména při úklidu a kontaktu s chemií, kterou často přidáváme do teplé vody, abychom vyčistily naší domácnost, dochází k narušování přirozené struktury nehtu a jeho oslabování a přesušování. Nehty se poté snadno lámou a třepí. Vysušuje je ale také pudr, který se nachází na vnitřní straně rukavic. Po úklidu vždy ruce umyjte a namažte hydratačním krémem.

Půl práce přes noc

Než půjdete spát, namažte si ruce hutnějším krémem v silnější vrstvě a natáhněte bavlněné rukavice. Ty pomohou dokonalému vstřebání přípravku do pokožky i nehtů, které budou perfektně vyživené a hydratované. Pomůžete tím také rychlejšímu zhojení případných záděr.

Co s kůžičkou?

Ačkoli se nabízí seřezávače, které vás kůžičky zbaví, nikdy byste ji neměly odstraňovat. Kůže totiž částečně chrání nehtové lůžko a jejím odříznutím riskujete zanesení infekce. Kůžička se vždy jen zatlačí tupou, dřevěnou nebo gumovou špachtlí.

Žádná chemie po koupeli

Vyhněte se používání laků a odlakovačů po koupeli, kdy jsou vaše nehty měkké a veškeré přípravky do hloubky vsáknou. Laky a odlakovače obsahují chemikálie, které narušují kvalitu vašich nehtů a po koupeli v teplé vodě o to více.

Aby paráda dlouho vydržela

Pokud chcete, aby lak na nehtech vydržel skutečně dlouho, nejprve nehty jemným, měkkým pilníkem obruste dohladka. Poté je odmastěte odlakovačem a teprve poté naneste lak, ideálně ve dvou tenkých vrstvách. Ty zafixujte bezbarvým lakem a po mírném zaschnutí namažte ruce olivovým olejem. Ten zajistí dokonalé zatažení finální vrstvy laku bez nežádoucích otlaků.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat