Máte ráda minisukně? Zjistili jsme, kdy je nosíme nejkratší

Ve třiadvaceti letech jsou ženy na své nohy zřejmě nejpyšnější. Vyplývá to alespoň ze studie obchodních domů Debenhams, která odhalila, že je ve třiadvaceti letech ženy odhalují nejvíce. A nosí tak nejkratší minisukně. Délka sukní se u dívek a dam během věku narůstá až o půl metru.

Ženy dnes nosí minisukně v průměru do pětačtyřiceti let, což je o pět let déle, než bylo zjištěno při poslední studii před třemi lety.

Dívky začínají po minisukních toužit zhruba kolem čtrnáctého roku věku. Většinou si ale mohou dovolit pouze ohrnout svoji dlouhou sukni a činí tak na zhruba šestačtyřicet centimetrů délky. První minisukně si dívky kupují zhruba v šestnácti. Až do devatenácti let se pak drží délky v průměru šestatřicet centimetrů.

Nejvýraznější zkracování dolního okraje přichází mezi dvacátým a třiadvacátým rokem, kdy si dívky podle průzkumů uvědomují „důležitost flirtu“. Tehdy sáhnou nejčastěji k délce pouhých dvaatřicet centimetrů. Délku pak prodlužují ruku v ruce s okamžikem, kdy si nacházejí první vážné známosti a usazují se. V tu chvíli dopřejí svým minisukním až o pět centimetrů navíc. Uzdu dráždivosti čas od času popustí i mezi osmadvacátým a čtyřiatřicátým rokem života, kdy se shánějí po manželích.

Délka sukní – alespoň dle údajů plynoucích ze studie Debenhamsu – padá s každou dekádou života ženy prudce dolů ve chvíli, kdy překonají padesátku. Zatímco do čtyřicítky se délka drží jakžtakž průměru do čtyřiceti centimetrů, se čtyřmi křížky na krku se ženy vracejí k pětatřiceti centimetrům, v nichž motaly hlavu mužům už dříve. „I když po padesátce padá dolní lem sukní u žen až ke kotníkům a ženy přes šedesátku dokonce preferují maxisukně s délkou až osmdesát centimetrů, Britky a potažmo Evropanky stále milují minisukně,“ uvedl zástupce Debenhamsu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat