Jak se konečně zbavit otravných lupů

Zase jste investovali do šamponu proti lupům, jenže vás zklamal na celé čáře? Zkuste se téhle nepříjemnosti zbavit jinak. Třeba vhodným jídelníčkem, pravidelným kartáčováním i dodržováním jistých hygienických zásad.

Venku panují příjemné jarní teploty, ovšem vaše ramena vypadají, jako byste právě prošli sněžnou závějí? Neklamná známka toho, že máte co dočinění s otravnými lupy. Proč jste si je „zasloužili“? Příčin může být více.

Podle odborníků za jejich vznikem stojí chemikálie obsažené ve vlasových přípravcích, všudypřítomné alergeny, znečištěné ovzduší či hyperaktivita mazových žláz. Viníkem bývá také stres, který má prsty ve všem špatném. Jak se téhle patálie zbavit? Pár rad existuje.

Kartáčování. To pomůže

Kolik času denně věnujete česání vašich kadeří? Ne, teď nemáme na mysli těch pár tahů hřebenem v době, kdy spěcháte do práce. Dermatologové doporučují provádět tuto činnost každý večer alespoň 15 minut, neboť se při ní rovnoměrně rozprostřou oleje na pokožce hlavy, a zároveň odstraní nahromaděné nečistoty, které tvorbě lupů poskytují příhodné podmínky. S tím vlastně souvisí i následující řádky.

Péče o používané nástroje jako nutnost

Když už jsme u toho, patřičnou pozornost byste měli věnovat i stavu vašeho „náčiní“. Všechny ty hřebeny, kartáče, tupírovací pomůcky i natáčky je třeba pravidelně čistit, v ideálním případě pak každý týden. To byste nevěřili, kolik zbytků kosmetiky, prachu a bakterií se v nich ukrývá!

Zaměřte se na vitaminy. Bez těch to nepůjde

I správná strava se jeví jako parádní protiútok „bílé svízele“, která nejenže svědí, ale připravuje vaši korunu krásy i o přitažlivost. Obzvláště vhodný je příjem vitaminu A. Ten podporuje hydrataci, čímž udržuje vlasové folikuly řádně „promazané“. Naleznete ho v mrkvi, batátech, dýni, mangu a hovězích játrech.

Nepodceňujte ani vitamin E, jež příznivě ovlivňuje krevní oběh. Tuto živinu načerpáte z obilných klíčků, mandlí, sóji, paprik či špenátu. Třetím do party je vitamin B, jež je klíčový pro růst nových buněk i zachování zdravé kůže. Jeho bohatým zdrojem jsou banány, brambory, hrášek, vejce i ryby.

Oplach zeleným čajem svede divy

Zelený čaj v sobě ukrývá kromě celé řady antioxidantů také aminokyseliny a samozřejmě kofein. Unikátní koktejl těchto látek zabraňuje vypadávání hřívy a stimuluje její růst. Také zlepšuje pružnost, vitalitu i celkovou kvalitu. Rovněž dodává lesk a omezuje tvorbu lupů. Čím častěji si na něj vzpomenete po běžném mytí, tím dříve budete mít po starosti!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:00
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat