Jak používat esenciální oleje i ve sprše

Pokud hledáte duševní povzbuzení a chcete bojovat s příznaky deprese nebo úzkosti, uvolňující sprcha je to pravé. Použijte v ní i esenciální oleje, účinek bude maximální!

Esenciální oleje není třeba představovat. Citrusy přirozeně dodávají energii, bergamot poskytuje relaxaci, šalvěj zase působí jako přírodní antidepresivum, které může zmírnit stres a úzkost, zatímco eukalyptus zklidňuje dutiny a uvolňuje bolavé svaly. Použití éterických olejů ve sprše je přitom to nejlepší, co vám v létě zvedne náladu. Jak v takovém případě postupovat?

Žínková infuze

Vezměte lahvičku zvoleného esenciálního oleje a aplikujte 5 až 20 kapek esence na žínku, vatový tampón nebo jiný „nosný materiál“. Pak se oddejte očistné sprše. (Přečtěte si veškeré pokyny výrobce a nikdy nepoužívejte více než 20 kapek na žínku nebo sprchovou stěnu – větší množství by vám nemuselo udělat dobře.)

Lze také olejíček nakapat na podlahu sprchy v místě, kam jemně dopadají kapky vody. (Neaplikujte přímo pod proud vody, jinak dojde k rychlému odpařování olejů.)

Sprchová nástěnná vzpruha

Zrovna potřebujete povzbudit, proto saháte po esenciálním citronu nebo pomeranči? Výborně. Lehce postříkejte vnitřek sprchy a ujistěte se, že jste provoněli i sprchový závěs. Poté pusťte teplou vodu a vytvořte páru chvíli před tím, než se necháte oblažit padajícími kapkami.

Přímá aplikace

Na lahvičce esenciálního oleje je vždy uvedeno, jak je to s přímo aplikací. Pokud lze olejíček použít přímo na pokožku, pomalu si jej naneste nejdříve na zápěstí. Zkontrolujte, zda nemáte alergickou reakci. Bez ohledu na to, jak nevinně se esenciální oleje jeví, nemusí být bezpečné.

Proto nejprve proveďte první test a zvažte ředění v nosném oleji, jako je kokosový, mandlový nebo jojobový olej. Teprve po zátěžové zkoušce vmasírujte olej do kůže i vlasů. Dbejte na to, abyste na citlivou pokožku obličeje aplikovali pouze minimální množství oleje.

Několik minut zhluboka dýchejte tak, aby se sloučeniny v oleji dostaly do dýchacího systému, a následně olejíček opláchněte. V případě, že pociťujete jakoukoli bolest nebo podráždění, okamžitě olej přestaňte používat a v případě potřeby vyhledejte lékařskou pomoc. Možná máte alergickou reakci.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat