Zimní akné dokáže pěkně potrápit

Máte dojem, že s příchodem zimy souvisí i zhoršující se stav vaší pleti? Nejste daleko od pravdy. Mnoho lidí trpí na zimní akné, ačkoli v teplejším období potíže s pletí nemají. Čím to je a jak se o pokožku s těmito problémy starat?

Období pupínků

Nástup zimy a sychravého počasí naší pleti vůbec neprospívá. Nedostatek slunečního svitu a tepla má na svědomí snížené odpařování vody z našeho těla, tím pádem i nedostatečné pročišťování pórů, které se častěji zanáší. V kombinaci s citlivější pokožkou může tento problém znamenat výrazné zhoršení jejího stavu, který je nejen obtěžující, ale mnohdy také i nepříjemný, až bolestivý.

Hygiena je základ

Ačkoli vás pupínky trápí, rozhodně se je nesnažte všemožně vymačkávat. Výsledek by byl ještě horší. Raději se zaměřte na hygienu a péči o pokožku, jako takovou. Kromě samotného čištění pleťovou vodou či mlékem, je vhodné k ošetřování pleti doplnit také pravidelný peeling, který zbaví vaši pokožku odumřelých buněk, které jsou často původcem ucpaných pórů. Skvělá jsou také tonika s obsahem tea tree oleje, který působí dezinfekčně a protizánětlivě.

Pozor na kosmetiku

Mráz naší pokožce příliš neprospívá, pokud ale zvolíme vhodnou kosmetiku, může nám částečně pomoci ke krásné pleti tím, že ji pořádně prokrví. Vyvarujte se však použití hydratačních krémů na vodní bázi, které mohou při pobytu v chladném vzduchu působit omrzliny, zarudlé fleky a přesušenou pokožku.

Vyzkoušejte saunu

K pročištění pleti je sauna skvělým pomocníkem. Trápí-li vás tedy zhoršený stav vaší pleti, rozhodně si pravidelně dopřávejte saunové dýchánky. Ale pozor! Pokud se vás však týká skutečné zánětlivé akné, je na místě nejprve situaci probrat s vaším dermatologem. Záněty větších rozměrů by totiž neměly do tepla vůbec přijít.

Jste to, co jíte

Stav vaší pleti může také výrazně zhoršit vaše strava. Vyvarujte se konzumace alkoholu, tučných jídel, přílišného množství sladkostí a zaměřte se na zvýšení příjmu tekutin a zdravějších potravin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat