Oleje a séra na obličej vybírejte dle typu pleti

Že mají přírodní oleje blahodárné účinky na naše tělo, se ví už dlouhá staletí. Ačkoli se v poslední době opět vracejí do našich kosmetických kufříků, stále si nedrží takový věhlas, jako kterékoli krémy, a to je velká škoda. Oleje jsou totiž v mnoha případech šetrnější k naší pleti a zároveň mají silnější účinek. Navíc jsou vhodné takřka pro každý druh pleti.

Suchá pleť

Suchá pleť je velmi citlivá a každý malý problém se na ní projeví zarudnutím, šupinkami kůže, červenými žilkami nebo rychlejší tvorbou vrásek. Oleje jsou pro tento citlivý typ pleti to nejlepší, co jí můžete poskytnout. Ideální jsou oleje z jojoby, avokáda, olivy, arganu nebo mandle, které vaši suchou pleť zklidní, vyživí a dodá jí ztracenou vláhu.

 Mastná pleť

Mastná pleť se nejčastěji projevuje tvorbou pupínků, černých teček a akné. Je to způsobeno vlivem přebytečného mazu který ucpává póry. Ačkoli je mnoho žen přesvědčeno, že olej na pleť tohoto typu nepatří, protože by póry ještě více ucpal, vyvedeme vás z omylu. Správně zvolený přírodní olej zbaví pleť přebytečné mastnoty mnohem lépe, než přípravky obsahující alkohol, který pleť vysušuje.

Na mastnou pleť se skvěle hodí hroznový pleťový olej, který má zvláčňující a zjemňující účinky a dále levandulový nebo šípkový olej, které mají, kromě jiného, také schopnost desinfekce.

Smíšená pleť

Smíšená pleť je nejrozšířenějším typem pokožky. Vyznačuje se mastnějšími místy na čele, bradě a okolí nosu, tváře a okolí očí je naopak suché. Při kosmetickém ošetření podobného typu pleti jde především o to ji dokonale vyčistit a hydratovat. S tím vám může pomoci například pupalkový olej, který má schopnost zadržovat vodu v naší kůži.  

Problematická pleť

 Pro problematickou pleť je nejvhodnější levandulový nebo ricinový pleťový olej, který pleť dostatečně hydratuje, působí protizánětlivě a má výrazné regenerační a zklidňující účinky

Citlivá pleť

Na citlivou pleť je výborný arganový pleťový olej, který je bohatý na vitamin E a nenasycené mastné kyseliny, které mají blahodárný účinek na pleť. Dále pak meruňkový olej, který pokožku šetrně vyživuje. V neposlední řadě můžete vyzkoušet i olej růžový, který krásně voní a zaujme rychlým působením svými zjemňujícími a regeneračními účinky. Růžový olej na pleť je také účinnou zbraní proti vráskám.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat